Poletne šole AEGEE

Bi radi letošnje poletje preživeli popolnoma drugače? Po dolgem študijskem letu in napornem izpitnem obdobju se nič ne prileže bolj, kot da svoje poletje preživite na popolnem odklopu – na poletni šoli nekje v Evropi, skupaj s še okrog 30 drugimi študenti iz vse Evrope. Vas mika dogodivščina?

Kaj je poletna šola?
Poletna šola je projekt, ki ga že dvajset let vsako poletje organizira AEGEE, največja evropska študentska organizacija. Poletne šole se odvijajo na več kot 100 lokacijah po vsej Evropi, tako da lahko letošnje poletne mesece preživite na tečaju španščine ali italijanščine na vročih obalah Valencie in Sicilije, na jadranju in kolesarjenju na Nizozemskem, na trekingu v Romuniji in kopanju v Črnem morju, učenju salse v Pisi ali sončenju na Cipru … Možnosti so resnično neomejene! Tudi cene so primerne študentskim žepom – ker so tudi organizatorji študentje in opravljajo svoje delo prostovoljno, si lahko dvotedensko poletno šolo privoščite že za 120 €, najvišja cena poletne šole pa je 160 €. Tej vsoti morate seveda prišteti še stroške za pot, za katero morate poskrbeti sami. Še vedno pa je to najcenejši način raziskovanja sveta, saj za 120 € dobite prenočišče, do dva obroka na dan, celoten program, predvsem pa neprecenljivo izkušnjo in številne nove prijatelje iz cele Evrope.

Želite doživeti nepozabno poletje?
Pridružite se AEGEE in odpotujte na poletno šolo tudi vi! Obiščite nas na spletni strani http://www.aegee-ljubljana.org/, kjer vam je na voljo tudi več informacij o poletnih šolah. Za vsa ostala vprašanja smo vam na voljo na e-mail naslovu aegee.ljubljana@gmail.com, lahko pa se osebno oglasite v Mednarodni pisarni na Kersnikovi 4 v času uradnih ur, ki so zaenkrat vsak torek med 16. in 17. uro, pred obiskom pa ure raje preverite še na spletni strani. Na uradnih urah se lahko tudi vpišete, enoletna članarina z vključeno prijavnino za poletno šolo znaša 20 €.

Če vas zanima, kam se lahko na poletno šolo napotite letos, si lahko sezname poletnih šol ogledate v začetku marca na spletni strani http://www.karl.aegee.org/su, predstavitev poletnih šol z vsemi informacijami pa je na voljo že zdaj na naslovu http://www.karl.aegee.org/su.nsf/Presentation.

Poletna šola tudi v Ljubljani!

Kot vsako leto bomo tudi tokrat v Ljubljani julija organizirali poletno šolo, na njej sprejeli 30 tujih študentov in skupaj z njimi preživeli nepozabnih 14 dni! Se nam želite pridružiti, se skupaj z nami zabavati in sodelovati pri organizaciji? Sodelovanje pri poletni šoli je idealna priložnost, da pridobite izkušnje na področju organizacije projektov, odnosov z javnostmi in pri nabiranju sponzorskih sredstev, hkrati pa izboljšate svoje znanje tujih jezikov, spoznate kup novih prijateljev z vseh koncev Evrope, predvsem pa preživite čudovito poletje, polno nepozabnih doživetij. Ekipa za organizacijo poletne šole se začenja oblikovati že zdaj – oglasite se na zgornji e-mail ali nas obiščite v času uradnih ur. Naj se nora dogodivščina prične!

Veronika Žagar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.