Razmere na slovenskih smučiščih se spreminjajo

mariborsko pohorje

Snežne razmere se spreminjajo in čeprav je letošnja zima ena izmed najtoplejših do sedaj, nam je tik pred začetkom šolskih počitnic znova obljubljen sneg! Zato si, če si že končal z izpiti, vabljen, da si prebereš, kje lahko smučaš in kakšne so razmere na smučiščih po Sloveniji pred zadnjo pošiljko snega.

Stari vrh

Na Starem vrhu lahko smučaš tako podnevi kot ponoči in to po ugodni ceni. Za dnevno smučarsko karto boš odštel le 24 evrov, kar je zelo ugodno. Nočna smuka pa za študente stane 18 evrov. Na smučišču si opremo seveda lahko tudi sposodiš. Zaenkrat je na smučišču samo 30 cm snega, a vseeno obratuje kar nekaj naprav, tako da je Stari vrh super izbira za poceni študentsko smuko blizu Ljubljane.

Vogel

Tudi na Voglu se ne morejo pohvaliti z ogromno snega, zagotovo pa se bo situacija spremenila po ohladitvi naslednji teden. Zaenkrat je na Voglu 35 cm snega, odprtih pa je polovica prog. Vogel je odlična izbira za poceni smuko, če nimaš avta in bi se rad zapeljal smučat z vlakom (in na sončku po smučanju spil eno pivo ali dve) ?.

balet na smučkah gif

Cerkno

Na Cerknem je »kar« 45 cm snega, odpte pa so skoraj vse proge! Smučaš lahko na 12 km prog, od vseh skupaj 18 km, tako da glede na razmere, to niti ni tako slaba kupčija. Za študentsko vozovnico boš odštel 27,5 evrov, kar je približno v slovenskem povprečju za študentske vozovnice.

Kope

Na Kopah je približno 30 cm snega, odprtih pa je 6 prog od desetih, kar je glede na ostala smučišča super informacija! Čez teden lahko preko portala 1nadan.si kupiš vozovnico z malico po zelo nizki ceni – pod 20 evrov. 

Za informacije o ostalih slovenskih smučiščih in cenah vozovnic pa obišči članek o poceni študentski smuki.

Prejšnji članekJe to slovenščina?
Naslednji članekFebruarja bomo v kinu gledali grozljivke

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.