Roadtrip: Belgija

Če razmišljaš o pobegu in se ne bi rad zamujal z iskanjem letalskih kart, je Belgija idealna rešitev. Zakaj? Belgija je od Slovenije oddaljena le 15 ur vožnje, in če potuješ z avtom, se lahko vmes vstaviš v različnih državah in si ogledaš njene znamenitosti. Potovanje z avtom je ugodna rešitev, sploh če vas je v avtu več in se stroški bencina razdelijo. Prav tako ti ni treba skrbeti za prtljago in njeno težo ter velikost.

Prijatelji v avtu

Kako se je začel naš roadtrip?

Iz Slovenije smo se odpravili ob 9 uri zjutraj in porabili 8 ur vožnje s postanki, da smo prišli do Švice, kjer je bil naš prvi postanek in kjer smo pri znancih preživeli prvo noč v mestu Luzern. Prespali smo pri prijateljih, zato stroškov prenočišča ni bilo. Naslednji dan nas je čakalo skoraj 7 ur vožnje do Belgijskega mesta Leuven, ki je od Bruslja oddaljen 20 minut vožnje z vlakom. V Leuvenu smo bivali ves čas našega roadtripa in je bil naša izhodiščna točka za odkrivanje Belgije.

Prvi dan v Belgiji smo preživeli v Leuvenu, ki je bolj ali manj študentsko središče, saj je mesto ene izmed najboljših univerz v Evropi. Ogledali smo si botanični vrt, univerzo in odkrivali mesto, katerega staro mestno jedro je zelo podobno naši Ljubljani.

Brugge

Naslednji dan nas je čakala uro dolga pot do mesta Brugge, ki mu zaradi kanalov pravijo »Belgijske Benetke«. V Bruggeu smo si privoščili degustacijo lokalnih piv in seveda – vaflje. Piva smo degustirali v eni izmed največjih pivnic v Evropi, 2be, ki ponuja veliko paleto piv po solidni ceni in nudi tudi lep pogled na Belgijske kanale. S pivi v Belgiji previdno, najmanj močni vsebujejo 6,5 % alkohola!

piva

Vaflje smo vzeli s sabo in jih pojedli ob kanalih. Proti koncu dneva smo se peš odpravili proti jugu mesta, sprehodili smo se po parku in opazovali tipično belgijsko arhitekturo.

Kanali v mestu Brugge

Bruselj

Namen našega potovanja je bil obisk koncerta Circa Waves, benda iz Anglije, zato smo se tega dneva tudi najbolj veselili. V sredo, 23. 10., smo si torej vzeli dan za raziskovanje Bruslja. Bruselj je milijonsko mesto in takoj, ko stopiš iz Centralne železniške postaje, začutiš mestni vrvež. V primerjavi z Leuvenom in Bruggeom je Bruselj poslovno središče. V centru smo si privoščili belgijski pomfri, si ogledali katedralo, mestno hišo nato pa se proti večeru odpravili proti klubu, kjer je bil koncert.

Čokoladnice

Še malo Švice

Po zadnjem zajtrku v Belgiji, smo se ponovni odpravili proti Švici, kjer smo noč preživeli v Zürichu. V primerjavi z Belgijo so cene v Švici skoraj trikrat večje (malo pivo 7 €), zato smo tam preživeli le eno noč. Čez dan smo si ogledali mesto, klepetali ob jezeru Zürichsee in se sprehajali ob promenadi, vse do kitajskega vrta, ki leži poleg jezera.

Mesto ZurichPo neprespani noči nas je čakala 8-urna pot do Slovenije.

Stroški

Kljub temu, da Belgija velja za državo z višjih statusom, so cene pijače in hrane izven središča mest primerljive z našimi, v središčih pa moraš pričakovati višje cene. Jaz sem v enem tednu zapravila malo več kot 300 €.

Če torej razmišljaš o getwayu, ti priporočam Belgijo, saj je prijazna za študente, varna, je odlična izhodiščna točka za odkrivanje drugih evropskih prestolnic in seveda, je država piva in vafljev ?.

Prejšnji članekTop 5 kotičkov Ljubljane
Naslednji članekSlovenec in pol

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.