Top 5 kotičkov Ljubljane

Ljubljanski grad

Brez dvoma je grad prva stvar na katero pomisliš, ko se gre o ljubljanskem turizmu, zato ne morem mimo tega bisera. Nanj se lahko povzpneš peš ali s tirno vzpenjačo, ki ponuja prekrasen razgled na okolico. Z razglednega stolpa lahko vidiš celo Ljubljano, zato za obisk gradu izberi lep sončen dan, ko ni megle. Na gradu si lahko ogledaš razstave, lutkovne predstave, Kapelo Sv. Jurija ter Kaznilnico. Grad je prizorišče mnogih kulturnih dogodkov in pravo mesto za kulinarične navdušence, saj ima tudi svojo restavracijo. Zelo je živahno tudi v nočnem času, saj na njem obratuje nočni klub in poleti kino na prostem.

Grajska vstopnica za študente stane 9 € z vzpenjačo in 7 € brez.

Ljubljanski grad
Ideja za romantičen dejt

Glavna tržnica

Na Vodnikovem in Pogačarjevem trgu je tržnica. Ima pokriti in zunanji del. Poleg je Plečnikova pokrita tržnica tik ob Ljubljanici. Tržnica je živahen predel Ljubljane, tu obratuje mnogo gostinskih lokalov in kioskov, kjer lahko kupiš praktično vse. Tradicionalen pomen tržnice je druženje in spoznavanje someščanov, vendar je tudi kraj, kjer se v toplejši polovici leta odvija Odprta kuhna, znamenita tržnica hrane. Tu lahko poskusiš najrazličnejše specialitete slovenske in tuje kuhinje.

Mestna tržnica med Odprto kuhno
Odprta kuhna je super izkušnja

Park Tivoli

Gre za največji park v Ljubljani v neposredni bližini mestnega jedra. Del parka je Jakopičevo sprehajališče, kjer se lahko sprehodiš med razstavljenimi fotografijami na prostem. Športni kompleks v severnem predelu je prizorišče športnih in glasbenih spektaklov, obiščeš lahko tudi notranji bazen. Park ima svoj rastlinjak, ki ga ureja Botanični vrt Ljubljana, ribnik in moderno otroško igrišče. Lakoto lahko uničiš s horseburgerjem iz kioska, ali spiješ kavo v kavarni.

Park Tivoli
Park je raj za starše z otroci, športnike in študente s kupom knjig

Nebotičnik

Čeprav ni več najvišji, zagotovo nudi najlepši razgled na ljubljansko panoramo, grad in Rožnik. Čisto na vrhu, v 12. nadstropju je kavarna, kjer si lahko privoščiš kavo, tortico ali prigrizek. Ne skrbi, nebotičnik ima seveda svoje dvigalo, zato ti v dvanajsti štuk ne bo treba peš.

Nebotičnik
Tako razgled kot ambient sta fantastična

Mesarski most

Iz imena mostu nikoli ne uganeš, da gre za najbolj romantičen spot mesta. Most ljubezni. Povezuje Plečnikovo tržnico in Petkovškovo nabrežje. Tla so delno zastekljena, most pa krasijo umetniški kipi. Ključavnice, ki jih pari zaklenejo na ograjo, pomenijo večno ljubezen, ključek pa je večno izgubljen v Ljubljanici. Poetično, a ne?

Mesarski most
Še en romantičen spot v centru

Če imaš Ljubljano že v mezincu, si preberi Kam na enodnevni izlet po Sloveniji?

Prejšnji članekKakšno tehnologijo potrebuje moderno podjetje?
Naslednji članekRoadtrip: Belgija

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.