Kakšno tehnologijo potrebuje moderno podjetje?

office, sitting room, executive

Napredna podjetja se s pomočjo modernih tehnologij vse bolj oddaljujejo od ponavljajočih opravil »po tekočem traku« in opravljajo dosti več raziskovalnega dela. Tu so ključne predstavitve idej posameznih članov ekipe. Vse več je tudi oddaljenih lokacij v drugih regijah ali državah, zato so video sestanki danes že norma. Ti pa so pogosto preveč zapleteni, še posebej, če gre za skupinske sestanke.

projektor prinese s sabo celo vrsto težav

Video klici 1-na-1 so dokaj enostavni. Potreben je le prenosnik ali namizni računalnik s spletno kamero. Zaželene so tudi slušalke, da ne pride do odmeva. V primerih, ko je na eni strani več poslušalcev, pa se stvari zakomplicirajo. 15-inčni prenosnik ne bo dovolj, če nanj gledajo več kot trije udeleženci. Te najpogosteje zamenja projektor, ki prinese s sabo celo vrsto težav: potrebno je zatemniti sobo, počakati, da se ogreje, in upati, da ne bo ravno danes crknila draga žarnica. Pa še vedno je slika bleda in odzivnost počasna. Potem je treba na pravo mesto namestiti širokokotno spletno kamero in upati, da ima dovolj dolg kabel, da doseže do računalnika. Kakšen naprednejši konferenčni sistem, ki z mikrofoni pokriva celo konferenčno mizo, pa je drag in zahteven za namestitev. Skratka, več kot je naprednih komponent, težja je namestitev in povezovanje.

Na srečo obstajajo tudi rešitve vse-v-enem, kot je interaktivni zaslon na dotik. Tu gre za televizijski zaslon, ki ne vsebuje pomanjkljivosti projektorjev. Vgrajene ima zvočnike, mikrofone, spletno kamero, Wi-Fi in vse ostale komponente, potrebne za video konferenco, ki so že seveda pravilno nameščene. Torej gre za plug-and-play rešitev. Zaslon na dotik pa omogoča veliko več možnosti kot navaden presenter (tisti daljinec z gumbi naprej in nazaj), kot so označevanje, približevanje, pisanje in risanje.

S takšno rešitvijo lahko dosežemo številna opravila, pomembna za moderno podjetje, kot so predstavitve v živo na lokaciji, kombinirana predstavitev na lokaciji in oddaljeno preko interneta, Skype sestanki, pregled interaktivnih storitev (spletnih portalov, uporabniških sistemov, 3D modelov, aplikacij), seminarji in delavnice. Te omogočajo veliko bolj zanimivo in nazorno predstavitev, kot smo jih bili vajeni do zdaj.

V prihodnosti bodo te verjetno nadgradili še sistemi za navidezno (virtual) ali kombinirano (augmented) resničnost, ki bo omogočila še višji nivo vživetja in interaktivnosti. Do takrat pa so najbolje, kar imamo, interaktivni zasloni na dotik.

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Prejšnji članekPožarna varnost v zimskih mesecih
Naslednji članekTop 5 kotičkov Ljubljane
logo Secop

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.