Sever dežele testenin v vsej svoji lepoti

Italija. Dežela testenin, pice, temperamentnih ljudi in prometne zmede vsako leto privablja številne turiste. Sprehodili se bomo po nam najbližjem, severnem delu države. Kaj je tam zares vredno ogleda?

Benetke

Na severu Italije je najbolj znano obmorsko mesto številnih kanalov in mostov, v katerem ne boš našel niti ene ceste, namenjene vozilom na kopnem. Benetke so znane po številnih cerkvah in palačah, po kanalih pa se lahko popelješ tudi z beneško gondolo. Ljudje se najpogosteje ustavijo na Markovem trgu, si kupijo beneško masko ter poklepetajo z golobi.

Verona

Verjetno si želiš kdaj poklepetati tudi s svojo simpatijo, zato se ustavi v Veroni, kjer stoji kip Shakespearove Julije. Če verjameš v legendo, se moraš za srečo v ljubezni dotakniti njene desne dojke. Pred kipom se kar vrstijo turisti, predvsem moški … Verona je sicer znana predvsem po starodavnem rimskem amfiteatru v središču mesta ter številnih ključavnicah ljubezni na ograjah in mostovih.

Amfiteater v Veroni
Amfiteater v Veroni

Milano

Naslednje večje mesto severne Italije je mesto mode: Milano. Drugo najbolj naseljeno mesto v Italiji velja za globalno glavno mesto mode in arhitekture, prepoznavno pa je po veličastni beli milanski stolni cerkvi.

Stolna cerkev v Milanu
Stolna cerkev v Milanu

Genova

Splača se ustaviti tudi v obmorskem pristaniškem mestu Genova s številnimi stanovanjskimi naselji, kjer za ljubitelje morskega življenja pa poskrbi eden največjih akvarijev v Sredozemlju. V bližini mesta so tudi številne plaže.

In naprej? Ležati v parke v Rimu, pozdraviti papeža v Vatikan, se soočiti s prometno zmedo v Neaplju, lenariti na plažo na Sicilijo, v Bari ter nazaj proti severu do majhne države San Marino. Za Italijo si je zares treba vzeti čas.

 

Prejšnji članekHuawei P30 in P30 Pro te bosta očarala v čudoviti barvi sončnega vzhoda
Naslednji članekKaj se novega vrti v kinu?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.