Top 5 kotičkov Maribora

Cesta v obliki srca
foto: spletna stran Visit Maribor

Grad in pokrajinski muzej

Mariborski grad
foto: spletna stran Pokrajinski muzej Maribor

Mariborski mestni grad je zrasel v 15. stoletju, v današnjem osrčju mesta. Osrednji prostor je viteška dvorana. V notranjosti lahko obiščeš Pokrajinski muzej Maribor, kjer si lahko ogledaš neprecenljive zbirke iz področja arheologije, etnologije in splošne zgodovine. Obiščeš lahko številne dogodke: koncerte, delavnice, predavanja in občasne razstave.

Grad so v preteklosti med drugimi obiskali tudi: madžarski skladatelj Franz Liszt, vladarica Marija Terezija, ruski prestolonaslednik Pavel I., papež Pij VI. in Adolf Hitler.

Vstopnina: 5 €

Hiša Stare trte

Kje raste najstarejša trta na svetu, ki še vedno rodi? Na Lentu, seveda. To je preko 450 let stara modra kavčina. Preživela je turška obleganja, požare, spopade, trtno uš in bombardiranje. Pretty tough, ane? Obiskovalci lahko poskusijo vrhunska vina iz Štajerske Slovenije ali se udeležijo vodenih ogledov.

Hiša Stare trte
foto: spletna stran Visit Maribor

Najboljša restavracija

Restavracija Mak je najvišje uvrščena slovenska restavracija na francoskem seznamu La Liste. Chef David Vračko v prijetnem ambientu ustvarja okusne in domiselne kreacije za svoje goste.

Chefova kreacija
foto: spletna stran Visit Maribor

Cesta med vinogradi

Verjetno najbolj znan in pocukran slovenski (instagramable) spot. Saj veš o čem govorim, o cestici med vinogradi, ki fotografirana pod določenim kotom oblikuje srce. Pot vijuga med vinogradi tik ob meji z Avstrijo. Če načrtuješ dejt v kratkem, je ta lokacija zares romantična. Ne samo srčkasta cesta, celoten razgled je osupljiv.

Cesta v obliki srca
foto: spletna stran Visit Maribor

Mariborski otok

Gre za naravni rečni otok na reki Dravi, največji v Sloveniji! Na otoku uspeva več kot 10 % slovenskih rastlinskih vrst. Po otoku je speljana krožna sprehajalna pot, ki je skrbno označena s tematskimi točkami. Top ideja za aktivno preživljanje nedeljskega dopoldneva. Vse kar rabiš je sendvič, fotoaparat in super družba.

Bon voyage!

Preberi tudi Top 5 kotičkov Ljubljane.

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (2 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.