Kam za novo leto? Top novoletni izleti 2022

Ognjemet nad reko ponoči
Foto: tomchill iz Pixabay

Kam za novo leto? Vprašanje, ki si ga ta mesec (in ga v prihodnjih dneh še boš) slišal že vsaj 100-krat. Če si še vedno brez idej, kje preživeti silvestrovo, si oglej spodnje ideje za top novoletni izlet.

London, Anglija

London ni poznan le po čarobnem božiču, temveč je tudi ena najbolj prepoznavnih destinacij za praznovanje novega leta. Le pomisli na odštevanje zadnjih sekund do novega leta ob vznožju Big Ben-a, pred ognjemetom, ki se odvija na reki Temzi. Dan izkoristi za panoramsko vožnjo na London Eye-u ali pa plovbo po Temzi. Zvečer je čas zabave in najboljše žurke se odvijajo zunaj, zato se dobro obleci. Najbolj znani sta »The Rooftop« z dih jemajočim razgledom na mesto in zabava na južnem bregu Temze (tako imenovani Southbank Center), od koder se lepo vidi ognjemet.

Množica ljudi, ognjemet in osvetljen London Eye
Foto: Kevin Hackert iz Unsplash

Praga, Češka

Romantična Praga za novo leto ponuja prav vse: od elegantne zabave v gala oblekah do zbiranja v pubih in vse vmes. Izlet na Prago je precej prijazen tudi do tvoje denarnice, saj je češka prestolnice med najcenejšimi mesti za vstop v novo leto v Evropi. Še njihove svetovno znane znamke piva so poceni! V Pragi se na silvestrski večer odvija veliko dogodkov, privatnih zabav v restavracijah, nočnih klubih in barih ter koncertov na prostem. A pozor! Klubi v mestu so za novo leto precej zasedeni.

Priporočljivo je v naprej rezervirati svoje mesto ali se raje pridružiti zbiranju v pubih oziroma na privatnih zabavah. Tudi prenočišče moraš rezervirati pravočasno. Če bi na izletu rad presenetil svojo boljšo polovico, se odloči za novoletno večerjo s plovbo po reki. Tematske plovbe, kot so silvestrska jazz plovba ali silvestrski večer na »party boat-u«, bodo zagotovo nepozabno doživetje.

Ognjemet, reka in grad ponoči
Foto: Petr_S iz Pixabay

Dubrovnik, Hrvaška

Dubrovnik je odlična izbira za vesel in sončen vstop v leto 2023. V tem srednjeveškem mestu so novo leto praznovale celo osebnosti, kot sta Bill in Hillary Clinton. V mestu se odvijajo številni koncerti, odprta pa je tudi večina restavracij v starem mestnem središču. Te za novo leto sestavijo posebne degustacijske menije. Najboljši hoteli v mestu za obilo zabave poskrbijo tudi s plesom. Izlet brez težav podaljšaš za nekaj dni in si do 6. januarja ogledaš še tamkajšnji božični sejem. Ko si  opomoreš od novoletne zabave, se lahko odločiš tudi za katerega izmed ogledov Dubrovnika. Za oboževalce serije Game od Thrones so na voljo posebni izleti po prizoriščih snemanja.

Dubrovnik ob sončnem zahodu
Foto: hrvojemargaretic iz Pixabay

V udobju domačega kavča

Ja, vedno ti preostane možnost, da za novo leto ostaneš doma. A tudi to ni nujno tako dolgočasno. Pripravi najljubši film, skuhaj si nekaj posebnega in uživaj v udobju svojega doma. Prijatelje lahko povabiš in skupaj organizirate »karaoke night«, »movie night« ali »LAN-Party«. Skupaj se lahko odpravite tudi na katerega izmed silvestrovanj v Sloveniji. Če vam ni do glasne množice ljudi, se malo pred polnočjo odpravite na bližnji hrib, od koder boste lahko občudovali ognjemet. Tovrsten spontan in nekonvencionalen izlet je lahko zelo zanimiv, predvsem pa poceni 😉.

Ne glede na to, kam se odpravljaš za novo leto, se imaš lahko lepo. Kot vedno velja, da je pomembneje kot kje si, s kom si, zato pravočasno splaniraj svoj izlet, da se ti lahko še kdo pridruži. S tem si tudi povečaš možnosti, da ne bodo vse nastanitve že zasedene, cene pa astronomske.

Pa srečno 2023!

Prejšnji članekPrihaja največji dvig študentske postavke v 10 letih
Naslednji članekNajboljši citati premierja Goloba ob dnevu samostojnosti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.