Top ideje za spomladanski izlet ali vikend oddih

Zimo smo očitno že pregnali in tako se začenja pomlad. Čas ptičkov, sončnih dni in lepih izletov. Za ideje, kam na potep, pa smo ti pripravili nekaj najboljših.

Benetke

Kanal v Benetkah
Benetke

Mesto, ki nikoli ne razočara. Spomladi v Benetkah še ni toliko turistov kot poleti, zato se splača izkoristiti kak sončen vikend za pobeg v mesto mostov. Če pa imaš srečo, lahko do konca februarja ujameš še beneški karneval.

Firence

Izlet v Toskano nikoli ni slaba ideja. Spomladanske Firence si lahko ogledaš z manj gneče, nato pa skočiš še v Piso in se fotografiraš ob znamenitem stolpu.

Budimpešta

Tudi skok v sosednjo Budimpešto je dobra ideja. Super vikend izlet, ki ga lahko popestriš z obiskom toplic in sprehodom po Margaretinem otoku.

Budimpešta ponoči
Budimpešta

Slovenska obala

Če pa bi rad raziskoval našo domovino, se lahko odpraviš na sprehod po slovenski obali. V avto spakiraj rolerje in se zapelji po lepo urejeni kolesarski stezi ob sončni obali. Za kopanje boš pa moral še malo počakati.

Goriška brda

Šmartno
Šmartno

Če se ne braniš kapljice dobrega vina, obišči Goriška brda in se povzpni na razgledni stolp, ki nudi prelepe razglede na vinsko pokrajino. Sprehodi se po ozkih ulicah vasi ter popij kozarec vina ob super razgledu.

Štanjel

Ferrarijev vrt
Ferrarijev vrt

Tudi na Krasu ne boš prikrajšan za dobro vino. Sprehodi se po Ferrarijevem vrtu in obišči grad, nato pa se zapelji do Sežane, kjer lahko obiščeš botanični vrt.

Pokljuka

Če pa še nisi prebolel kratke zime, lahko greš na Pokljuko, kjer se lahko sprehajaš po prelepih travnikih, če pa želiš, lahko še vedno greš malo potrenirati tek na smučeh.

Prejšnji članek5 idej, kako lahko uporabiš arašidovo maslo
Naslednji članekRazhodi: filmi, sladoled in pogovor

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.