Razhodi: filmi, sladoled in pogovor

Breakupi so lahko težki. Nekateri gremo čeznje bolje, nekateri slabše. Recept, kako hitreje poskrbeti za boljšo voljo je preprost: zadostna količina sladkarij v hladilniku, registracija na Netflix in pogovor z najboljšim prijateljem, ob kavi, pivu ali čaju.

Katere filme naj gledam?

Definitivno cheesy filme! Zakaj? Prvo after breakup pravilo je, da se moraš zjokati. Včasih pomagata tudi kričanje in vpitje. Če seveda nimaš vzkipljivih cimrov ali sosedov. Kako delujejo cheesy filmi na tvoja čustva? Najprej postaneš žalosten, nato jezen, potem pa pridejo tista čustva, ko želiš izbrisati svoje profile na družbenih omrežjih, se zaviti v odeje in pojesti ves sladoled.

Judy Greer

Trije filmi, ki ti bodo pomagali pri transformaciji čustev:

  • Pokliči me po svojem imenu (Call Me By Your Name): Film, ki te bo spomnil na to, kako se ljubezen hitro spreminja in kako odraščanje pripomore k dojemanju ljubezni.
  • Večno sonce brezmadežnega uma (Eternal Sunshine of the Spotlees Mind): Če se trudiš izbrisati vse spomine od svoje prejšnje ljubezni, film nakazuje, da je to slaba ideja. Vse trenutke moraš ceniti in se jih ne sramovati. Naj te ta oseba spominja na določeno obdobje v življenju, na katero gledaš s pozitivne strani.
  • Ta nora ljubezen (Crazy, Stupid, Love): Film, ki te bo naučil, da vsi ljudje vsaj enkrat v življenju doživimo razhod in da s tem ni nič narobe.

Gilmore Girls

Zakaj sladkarije?

Ne samo da sproščajo hormone sreče, vzbujajo tudi nostalgijo. Ko pomislimo na sladoled, čokolado in vse druge sladkarije, pridejo na misel pozitivne asociacije in zaradi tega tako velikokrat hrepenimo po njih. Če pa se želiš z njimi še bolj zamotiti, pa lahko kaj spečeš sam. Mogoče bo to postal tvoj nov hobi!

Emma Stone

Kaj pa pogovori?

Po parih dneh gledanja filmov in »basanja« s sladkarijami boš moral vstati iz postelje, se pogovarjati s prijatelji, starši in se vrniti na družbena omrežja. Ko se boš z nekom pogovoril o situaciji, ti bo lažje. Lahko se pogovoriš z najboljšim prijateljem, družinskim članom ali pa neznancem na ulici. Pogovor ti bo vlil voljo, upanje in samozavest.

Zadnji in najtežji korak je zavedanje. Moral se boš zavedati, da je konec in da ne bo nikoli več, kot je bilo prej. Ampak tisto, kar te ne ubije, te naredi močnejšega. Starih spominov ne moreš pozabiti, lahko pa se potrudiš in narediš nove. Glavo pokonci in naprej proti novim ciljem!

Napis, da zmoreš

Prejšnji članekTop ideje za spomladanski izlet ali vikend oddih
Naslednji članekTop 10 najpopularnejših jedi na svetu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.