Turistom na Malti 200 evrov nagrade

Ni skrivnost, da je pandemija koronavirusa prizadela mnoge gospodarske sektorje. Med drugim je večji izpad utrpel tudi turizem, še posebej pa so to občutile države, ki so od njega odvisne.

Turizem na Malti je leta 2019 predstavljal kar 16 % bdpja, lani pa se je zaradi epidemije koronavirusa letalski promet zmanjšal za kar 75 %.

Crystal Lagoon na Malti
Crystal Lagoon

Zato so se na Malti odločili, da bodo nagradili turiste, ki se odločijo za obisk otoka. Prvih 35 000 turistov, ki se bo letos poleti odločilo za letovanje na mediteranskem otoku, bo namreč lahko prejelo nagrado v višini do 200 evrov. Tisti, ki bodo na otoku v hotelu prebivali vsaj 3 noči, bodo lahko ob bivanju v hotelu s petimi zvezdicami prejeli 200 evrov, v hotelu s štirimi zvezdicami 150 evrov, v hotelu s tremi zvezdicami pa 100 evrov. Podobno velja tudi za otok Gozo, ki se nahaja le nekaj kilometrov od Malte. Za bivanje v hotelu s petimi zvezdicami bodo turisti prejeli 220 evrov.

Blue Lagoon plaža
Blue Lagoon, Comino

Malteška vlada je 20 milijonov vreden ukrep sprejela v upanju na ponovni zagon turizma in zato, da bo otok čimprej znova zaživel v polnem sijaju.

Prejšnji članekZadihajte v pomlad s polnimi pljuči!
Naslednji članekManj škodljive alkoholne pijače

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.