Vietnam – država, ki ti vzame dih

Popotniška želja, ugodne letalske karte in prosti dnevi so bili dovolj, da sem se letos pozno poleti odpravila na »backpacking« po Vietnamu.

Vietnam je država, ki me je popolnoma prevzela. Njena pokrajina je tako zelo raznolika, da je skoraj nemogoče verjeti, dokler je ne vidiš na lastne oči.  Lahko se kopaš v toplem morju, gledaš sončni vzhod na peščenih sipinah, osvojiš zelene vrhove, raziskuješ ogromne jame, se sprehajaš med riževimi polji, z ladjico pluješ po čudovitih rekah, z motorjem prevoziš nacionalne parke, obiščeš ogromna mesta in se pogovarjaš z domačini v majhnih vasicah. Burbončice se lahko ves čas razvajajo ob sladkih okusih vietnamske kave, spomladanskih zavitkov in svežega sadja. Vietnam ponuja tudi vpogled v drugo kulturo, miselnost in način življenja, ki je še vedno pod vplivom težkih zgodb iz Vietnamske vojne.

Vietnam pa je z razlogom tudi destinacija, ki je ugodna za študentski žep. Ima ogromno hostlov, kjer za nočitev z zajtrkom v skupni spalnici odšteješ zgolj 3 €, za okusno kosilo na majhnih uličnih stolčkih plačaš 2 €, mrzlo pivo pa spiješ za manj kot 1 €.  Avtobusni prevoz in prevoz z vlakom je zelo dostopen, ugoden, pogost in relativno hiter.

Najboljše pa je to, da je Vietnam raj za »backpackerje«, kar pomeni, da jih je tam zares veliko. Četudi potuješ sam, boš zagotovo spoznal ogromno popotnikov in z njimi preživel večer, dan ali celo skupaj prepotoval del poti.

Brez oklevanja bi se vrnila in z veseljem raziskala še vse skrite kotičke, za katere mi je zmanjkalo časa. Kje vse sem se potepala, pa bom natančneje opisala v naslednjem članku. 🙂

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.