Japonska po dveh letih odprta za turiste

Pagoda, gozd in gora v ozadju
Foto: Walkerssk iz Pixabay

Po skoraj dve leti in pol trajajočih strogih ukrepih proti COVID-19 se Japonska 11. oktobra ponovno odpira za turiste. Dovoljena bodo potovanja samostojnih popotnikov in sproščene bodo dnevne turistične kvote. Vlada bo zagnala tudi državni potovalni program, ki je bil zaradi izbruha pandemije prestavljen za nedoločen čas. Predsednik vlade, Fumio Kishida, je dolgo pričakovane novice naznanil med svojim obiskom v New Yorku na Generalni skupščini Združenih narodov.

Japonska je odprta za turiste

Novice so se posebno razveselili v obeh največjih japonskih letalskih družbah, All Nippon Airways in Japan Airlines. Zagotavljajo, da bodo od konca oktobra povečali število letov in se veselijo tujih turistov. S tem želijo pomagati celotni japonski ekonomiji, saj turisti z obiskom različnih predelov države močno vplivajo tudi na regionalno ekonomijo. Leta 2019 je Japonsko obiskalo kar 31,88 milijonov tujih turistov. Zaradi pandemije je številka leta 2021 znašala le okoli 250.000. V zadnjih šestih mesecih so postopoma povečevali dovoljene kvote tujih obiskovalcev, od 5.000 marca do sedanjih 50.000.

Letalo z napisom: "JAPAN AIRLINES" v zraku
Foto: ahsing888 iz Pixabay

Turisti sicer lahko Japonsko obiskujejo že od junija letos, a zgolj pod določenimi pogoji. Prvotno so bila dovoljena le vodena potovanja. Od 7. septembra so si turisti državo lahko ogledovali tudi sami, a le, če so lete in hotele rezervirali preko registriranih potovalnih agencij. Oba ukrepa sta odvračala mnogo tujih turistov, ki so si želeli več svobode pri načrtovanju potovanja. Kljub opustitvi obeh ukrepov, bodo turisti še vedno potrebovali potrdilo o cepljenju s tremi odmerki ali negativen izvid testa na COVID-19.

Za domačine pa 11. oktobra stopi v veljavo državni potovalni program, ki državljanom, ki so bili cepljeni s tremi odmerki oziroma ob predložitvi negativnega izvida testa, omogoča številne ugodnosti. V program so vključeni popusti za potovanja, vstopnice v tematske parke, za športne dogodke in koncerte.

Poleg spoštovanja vseh veljavnih ukrepov, je pred odhodom dobro vedeti tudi nekaj splošnih nasvetov, ki veljajo na potovanju po deželi vzhajajočega sonca. Več o tem v spodnjem videu:

50 MUST know JAPAN Travel Tips - WATCH BEFORE YOU GO
VIRjapan times
Prejšnji članekZnanstveniki ugotovili izvor Saturnovih prstanov
Naslednji članekKrvodajalske akcije v oktobru 2022

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.