10 nasvetov za brezskrbno potovanje

Izpitno obdobje se približuje koncu in vreme je končno postalo lepše, zato je čas, da pričneš razmišljati, kam se boš odpravil na zaslužene počitnice. Ker pa lahko gre na dopustu marsikaj narobe, smo pripravili deset nasvetov, ki ti bodo pomagali, da bo tvoje potovanje brezskrbno.

Ker imamo poleti čas, se veliko ljudi v toplih mesecih odpravi na daljše potovanje, nekateri tudi v tropske kraje. A tam nas ne pričakajo samo božanske plaže in čisto morje, temveč tudi veliko insektov, ki prenašajo bolezni. Zato poskrbi, da se cepiš pred nevarnimi boleznimi! Proti katerim boleznim se moraš cepiti, lahko preveriš na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

Z vročino in soncem pa prideta tudi lakota in žeja. Čeprav si zelo žejen, ne pij vode iz pipe, še posebej če nisi prepričan, ali je pitna. Res si ne želiš, da bi ti prebavne motnje uničile težko pričakovano potovanje. Prav tako ne jej sadja, ki je že narezano ali olupljeno, četudi stojnice s sveže narezanim sadjem izgledajo mamljivo. Raje jej sadje, ki ga lahko olupiš sam, pred tem pa ga vedno operi. Izogibaj se morski hrani, če nisi prepričan, da so školjke sveže, kajti zastrupitev s hrano je na potovanjih zelo pogosta.

Ko ves dan tečemo iz enega kraja na drugi, da bi v svoj objektiv ujeli čim več turističnih znamenitosti, velikokrat pozabimo na pitje vode. Hidracija je v vročini še posebej pomembna, četudi smo zato v nenehnem lovu na javna stranišča. Zato poskrbi, da popiješ vsaj dva litra vode na dan.

Prav tako poskrbi, da s seboj neseš modno kapo ali klobuk, da se zaščitiš pred soncem. Ne pozabi na kremo za sončenje ter izogibaj se plaži med enajsto in tretjo uro. In seveda spakiraj primerno obutev in nekaj obližev!

Navsezadnje pa je najpomembneje, da planiraš v naprej, da se boš lahko na počitnicah zares sprostil. In ne pozabi uživati!

Prejšnji članekSredozemsko morje eno izmed najbolj onesnaženih s plastiko
Naslednji članekRazpis za subvencionirano bivanje v študijskem letu 2019/20

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.