Čas piknikov in zabav na prostem

Študentje in mladi radi v toplem vremenu svoje popivanje in zabavanje preselijo na odprto. Obljuba o soncu nas vabi, da že načrtujemo, kje v divjini si bomo oškodovali telo z alkoholom, mletim mesom vseh oblik ali z bučkami.

Park

Vsako mesto ima vsaj eno zeleno površino, kjer si lahko pogrneš odejo, odpreš pivo ali steklenico vina in s prijatelji preživljaš svoj prosti čas ob nastavljanju toplemu pomladnemu soncu. Zvečer pa so za druženje ob pijači prikladne številne klopi, ki se nahajajo po parkih ali sprehajalnih poteh. Žal na teh lokacijah težko prirediš piknik, saj v večini parkov ne dovolijo kuriti ali pa je treba za kurjenje dobiti dovoljenje. Ne pozabi tudi pospraviti za sabo.

Lovske koče

Če je želja po čevapčičih, ražnjičih, pečenem tofuju ali raznovrstni popečeni zelenjavi neustavljiva, priskočijo na pomoč vikendi, koče, lovski domovi in seveda zidanice. Te lokacije so po navadi že okrepljene s kuriščem, če ne celo z žarom. Poleg tega so oddaljene od prebivalstva in tako je marsikomu prihranjen nečloveški hrup, ki nastane na teh študentskih »piknikih«. Razen ubogim živalim.

Piknik prostor

Kaj pa če v lokalnem parku nikakor ne smeš kuriti, nimaš pa dostopa do vikenda ali zidanice? Mnogi takrat obupajo, ne da bi si v okolici mesta, v katerem bivajo ali študirajo, ogledali možnosti piknik prostorov. Za manjšo denarno vsoto si lahko za en večer zagotoviš kurišče, mize in klopi, na katerih lahko prirediš svoj študentski piknik. Ti prostori so po navadi obdani z naravo in ravno prav oddaljeni od mest, da so blizu in dostopni, a ne moteči za druge ljudi.

Prejšnji članekLjudje na kavčih, pingvini v muzejih
Naslednji članekHuawei z novimi telefoni in tablicami napoveduje vroče poletje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.