Ljudje na kavčih, pingvini v muzejih

dva pingvina v naravi

Medtem ko ljudje ostajamo doma, se živali po celem svetu družijo in izobražujejo. Pingvini iz živalskega vrta Kansas City so pred kratkim obiskali muzej umetnosti Nelson-Atkins v Misuriju, kjer so tavali po prostorih in »občudovali« baročne in impresionistične umetnine.

Ideja, da bi pripeljali pingvine v muzej, je zrastla iz prvoaprilske šale. Direktor muzeja Julian Zugazagoitia je poklical prijatelja Randyja Wisthoffa, da bi poizvedel o njegovih načrtih za ponovno odprtje živalskega vrta in mu v šali rekel, naj pripelje pingvine na obisk.

Wisthoff se je z idejo takoj strinjal. Osebje muzeja in živalskega vrta se je kolektivno lotilo načrtovanja. Zaradi varnosti umetnin in živali so nekatere sobe ostale zaprte, tri pingvine pa so med obiskom spremljali njihovi skrbniki.

Zugazagoitia je bil nad radovednostjo ptic navdušen, saj naj bi se obnašale podobno kot ljudje. Majhni obiskovalci so večino časa preživeli v sobah z velikanskimi baročnimi slikami in kričeče rdečimi stenami. Direktor je pripomnil, da jih je, na njegovo presenečenje, najbolj zanimal Caravaggio.

Penguins Visit Nelson-Atkins Ahead of Kansas City Zoo Opening

Nelson-Atkins muzej ostaja zaprt, vendar osebje išče alternativne in ustvarjalne rešitve za zabavanje ljudi prek spleta. Mogoče pa jih naslednjič obiščejo žirafe.

Junior novinar

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (3 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.