Cene kampov na Hrvaškem 2020

Seafront scenery of small mediterranean village Pucisca on Island Brac, tourist summer resort in Croatia, Europe.
Foto: Dreamer4787 iz iStock

Čeprav zimske temperature še vedno vztrajajo, se gotovo večkrat zalotiš, da tvoje misli poletijo daleč daleč naprej – k poletju, vročim dnem in večerom ter seveda, morju. Res pa je, da se tudi poletni meseci, čeprav se še ne zdi, približujejo s svetlobno hitrostjo in prav je, da začneš razmišljati tudi o morskem dopustu. Še posebej, če si strasten privrženec kampiranja – ali pa to nameravaš postati ravno to poletjeZate smo za letošnje leto preverili cene kampiranja v hrvaških kampih, če se tam odločiš dopustovati za približno 7-10 dni na parceli z elektriko in vodo, kjer lahko parkiraš prikolico. Nekoliko ceneje boš prišel skozi, če dopustuješ na parceli v šotoru 

Spodaj navedene cene zajemajo kombinacijo stroškov pavšala (najema prostora za kampiranje in parkiranje) in kampiranja (bivanja). Veljajo za vrhunec letošnje poletne sezone (julij in avgust 2020). Če želiš kampirati ceneje, priporočamo, da si za dopustovanje na Hrvaškem rezerviraš ali zgodnejši (junij) ali poznejši termin (september). 

Bodi pozoren, saj v nekaterih kampih več ne sprejemajo novih pavšalov. V določenih dražjih kampih ti lahko zaračunajo tudi rezervacijo parcele – ta te bo stala okoli 50 €.  

Beautiful color chairs on the beach on the summer vacation
Foto: Buhuhu iz iStock

 

Istra

Cena istrskih kampov za parcelo z elektriko in vodo se v veliki večini gibljejo med 2000 € in 4000 €Ta cena v največ primerih vključuje 4 osebelahko pa tudi več. Cene se primerno višajo, če želiš kampirati bližje morju. Ponekod, recimo v kampu Lanterna v Poreču, boš za standardno parcelo odštel 3500€, če želiš imeti še elektriko in vodo, pa boš moral dodati še od 500-1000 €.  

Kvarner 

Nekoliko cenejši so kampi na Kvarnerju, kjer računajo od 1800 € do približno 3500 € za 4 osebe. Med najcenejšimi opcijami kraljuje kamp Opatija v Ičićih, kjer lahko za okoli 2000 € kampira 8 oseb. Rekorder v višini cen je otrok Krk, kjer boš za kampiranje na parceli z elektriko in vodo v kampu Krk odštel tudi več kot 50 € na dan.   

campervan

Dalmacija 

Dalmatinski kampi so cenovno podobni tistim v Kvarnerju. Povprečne cene se glede na število zvezdic posameznega kampa gibljejo med 2000 € in 3500 €, lahko pa se dvignejo tudi do 5000 €, če izbereš bivanje v mobilni hišici tudi do 6000 €. Osnovne cene veljajo v povprečju za 6 oseb. V kampu Park Soline v Biogradu te bo pavšal za parcelo z elektriko, vodo in odtokom stal okoli 30 € na dan.  

VIRAvtokampi.si
Prejšnji članekWage gap: zaskrbljujoča realnost žensk 21. stoletja
Naslednji članek20 zanimivosti o Putinu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.