Instagram – foto album 21 stoletja

Počitnice se zaključujejo in s tem tudi sezona prelepih dopustniških fotk na Instagramu. Če pa greš še na kakšen izlet in si želiš posodobiti svoj Insta-feed, smo zate pripravili nekaj trikov, kako posneti perfektno Instagram fotografijo, ki bo polepšala tvoj feed.

Izberi si temo

Preden pričneš z urejanjem svojega Instagram feeda, se odloči, kako si želiš, da izgleda. So tvoje dosedanje fotografije črno-bele ali barvite? Kakšne filtre si uporabljal do sedaj? Tvoj Instagram bo izgledal najlepše, če bodo imele fotografije isto temo in če bodo urejene na približno enak način.

Izberi lokacijo

Preden začneš z urejanjem svojega virtualnega foto albuma, pomisli na destinacijo, kamor greš. So to barvite Cinque Terre ali bel Santorini? Če torej poznaš destinacijo, poskusi svoj outfit prilagoditi ozadju, saj bodo slike izpadle lepše, če se lahko zliješ z njim.

Pazi na svetlobo

Svetloba igra pri fotografiranju veliko vlogo. Pri izbiri svetlobe velja zlato pravilo, da nikoli ne smeš fotografirati proti soncu! Najlepše fotografije nastanejo v oblačnem vremenu ali v času golden hour, ki ti da vtis zagorele polti. Igraj se s svetlobo in eksperimentiraj!

Ne obremenjuj se

Ne obremenjuj se preveč. Ne uniči si dopusta ali izleta samo zato, da boš dobil tistih nekaj všečkov več na Instagramu ali Facebooku. Socialna omrežja so zgolj zabava, ne jemlji jih preveč resno. Uživaj težko prigarane proste dneve in se zabavaj – pa če to deliš s prijatelji na Instagramu ali ne!

Prejšnji članek5 nasvetov kako poceni potovati
Naslednji članekStrah pred klovni

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.