Odlične, a podcenjene aplikacije za potovanja

Podcenjene aplikacije za potovanja
Podcenjene aplikacije za potovanja Foto: NicoElNino iz iStock

A že veš kam na počitnice? In kako? Predstavljamo nekaj podcenjenih aplikacij za potovanja, ki ti bodo olajšale iskanje, organiziranje in zmanjšale strošek tvojega izleta. Primerne so tako za avanturiste kot tiste, ki si želite natanko vedeti, kako bo potekal vaš dopust.

5Waze

Odlična aplikacija za vse ki se vozijo. Najsi bo to osebni avtomobil ali rent-a-car v tuji državi. Wazov sistem zaznava in prikaže vse prometne informacije, ki bi si jih lahko želeli. Medtem ko je Google Maps pohvaljen, kadar pravilno prikaže gnečo na cesti, se je Waze tu šele dobro ogrel. Prikaže policijske zasede, nesreče na cesti ali druge težave, gradbena dela in še kaj. Obvešča nas tudi o restavracijah s hitro hrano ob cesti in preveri ali imajo drive-through. Če zazna težave na cesti, nam predlaga alternativno pot in poskrbi, da lahko čimprej namočimo noge v morje.

4Splitwise

Ste se s prijatelji po celotedenskem potovanju kdaj spraševali, kako razdeliti stroške? Upam, da ne. Če pa, ti predstavljamo aplikacijo Splitwise. Je preprost app, ki bo zamenjal svinčnik in beležko. Vanj samo vpisujemo stroške in Splitwise sam preračunava, kdo je komu koliko dolžen.

3Hotel Tonight

Dela se noč, pred nami pa je še 400 km do predvidene postaje. Potrebujemo prenočišče. A kam naj gremo? Pomagala bo aplikacija Hotel Tonight, ki se specializira v iskanju last-minute hotelskih sob. Vedno nam bo tudi ponudila najcenejšo opcijo na vrhu.

2Expedia

"Kyiv, Ukraine - March 25, 2012: Close-up of the TripAssist application icon on the screen of the iPhone 4."
Foto: Roma_ iz iStock

Expedia je osebni asistent, organizator, ekonomski svetovalec in platforma za rezervacije poti vse v enem. Združuje letalske družbe, avtobusne in železniške prevoze, najem avtomobilov, trajekte in za nas najde najboljše možnosti. Poleg tega lahko preko njihove platforme neposredno opravimo rezervacije.

1Tripcase in Tiplt

To sta aplikaciji za vse tiste, ki obožujejo urnike in načrte. Tripcase deluje tako, da mu pošljemo vse potrditvene pošte hotelov, letov, rezervacij restavracij ipd. on pa nam sam ustvari pregleden načrt našega potovanja in nas opozarja kje moramo biti in kdaj. Triplt gre še korak dlje in sam prečeše naš nabiralnik ter ustvari razpredelnico našega potovanja.

Prejšnji članekNavdušujoče dejstvo o slonih: Le komu ne bi bili všeč ti velikani?
Naslednji članekNasveti in triki za reševanje težav s posušenim črnilom v brizgalnih tiskalnikih

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.