Po Nemčiji za manj kot 10 evrov na mesec!

Vozovnice za mesec vožnje po Nemčiji že za devet evrov
Vozovnice za mesec vožnje po Nemčiji že za devet evrov Foto: kie-ker iz Pixabay

Bi potoval po Nemčiji z vlakom in to skoraj zastonj? Nemške železnice oziroma Deutsche Bahn ima rešitev zate, saj so na dan prišli s povsem noro ponudbo. Ponujajo ugodne vozovnice za vožnjo po Nemčiji, kar je njihov korak k ublažitvi vpliva naraščanja cen energentov in goriva. Kakšna je torej cena vozovnice za vlak po Nemčiji?

Mesečne vozovnice za Nemčijo so del ukrepov

Nemške železnice (DB-Deutsche Bahn), ki upravlja z večino železniških povezav v Nemčiji, predstavlja noro ponudbo. Mesečne vozovnice so na voljo že za 9 evrov. Taka cena velja za obdobje med junijem in avgustom 2022.

Poceni vozovnice za vlak v Nemčiji so del akcije »Energy Cost Mitigation Package«, kar je njihov ukrep zoper naraščanja cen goriva in energentov. Ti so posledica inflacije in vojne v Ukrajini, Nemci pa želijo s tem posameznikom omogočiti cenovno ugoden transport po Nemčiji.

Po Nemčiji že za 9 evrov na mesec v poletnih mesecih
Po Nemčiji že za 9 evrov na mesec v poletnih mesecih Foto: on bahn

V okviru Deutsche Bahn bo vozovnica veljavna na avtobusih, tramvajih, RB vlakih, RE vlakih, U-Bahn in S-Bahn. Kot so sporočili, naj na vlake zaradi prezasedenosti ne bi bilo mogoče prinesti tudi koles. Vse te informacije najdeš na spletni strani Deutsche Bahn-a, kjer odgovorijo tudi na vsa vprašanja, ki se ti porajajo.

Urednik portala Student.si

VIRbahn.de
Prejšnji članekDanes je Svetovni dan Varnosti hrane: Ali veš kaj je to?
Naslednji članekDrill predstavlja svoj nov album Rojeni da blestimo

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.