Študentski prevoz: Prevoz.org proti železnici in vinjetam

Kako pa ti potuješ na faks? Z vlakom, avtobusom ali avtomobilom? Morda kombiniraš vse troje glede na oddaljenost tvojega faksa?

Javni potniški promet – deveti krog pekla

Slovenski predpotopni javni prevoz lahko za študente, ki tedensko ali celo dnevno migriramo iz domačih krajev do svojih fakultet, izjemno hitro postane nočna mora. Prenatrpani avtobusi, ki se v gneči prometnih konic premikajo centimeter po centimeter. Pregreti socialistični vlaki, ki pokajo po šivih in te le ob vsaki polni luni pripeljejo na cilj pravočasno – seveda brez povrnitve stroškov dragih mesečnih in letnih vozovnic. Se tudi ti konstantno sprašuješ: »Kaj je meni tega treba?«

Avto? Ka-ching!

Če ga maš, je fajn – lahko se zapelješ kamorkoli. No, skoraj kamorkoli – če se želiš iz Spodnjega sela transportirati v Ljubljano in se ne bi rad jajcal po stari cesti, rabiš vinjeto. Ka-ching! Da ne obtičiš sredi avtoceste med Spodnjim selom in Ljubljano s praznim tankom je fajn, če se ustaviš na kakšni pumpi. Ka-ching! Naslednja misija: parkirati kjerkoli v Ljubljani. Ka-ching! Se ti res splača?

Rilejtaš z zgornjima dvema odstavkoma? Iščeš idealno rešitev enačbe za udoben in relativno hiter prevoz na faks in domov?

Hitreje domov s Prevoz.org!

Zares super pogruntavščina, primerljiva z aplikacijo Uber v tujini. Prevoz na faks in domov preko portala Prevoz.org išče vse več študentov, sitih dragega plačevanja za prerivanje na avtobusih in švicanje na vlakih. Več kot koristna alternativa je tudi za ponudnike prevozov, študente ali zaposlene, ki so pripravljeni v zameno za manjše plačilo, ki jim pokrije potne stroške, v svoj avto sprejeti potnike.

Dan, a ste za prevoze?

Potovanje s »prevozi« (kot se je ime za to vrsto transporta že uveljavilo med uporabniki) je ne samo udobnejše, hitrejše in cenejše kot z javnim prevozom ali lastnim avtomobilom, ampak gotovo tudi veliko bolj zabavno. Prevozi so, na podoben način kot štopanje, odlična priložnost za sklepanje novih, zanimivih poznanstev z raznolikimi ljudmi, ki po spletu naključij potujejo v isto smer kot ti. Čeprav je treba včasih v zakup vzeti tudi določeno stopnjo tveganja, so vsaj po mojih izkušnjah potovanja s prevozi večinoma prijetna doživetja, s katerimi ti pot hitreje mine.

Kako deluje?

Iskanje idealnega prevoza zate na Prevoz.org je sila preprosto. Enostavno vtipkaš kraj, od koder se želiš odpraviti (npr. Ljubljana) ter svoj želeni cilj (npr. Maribor) in izbereš datum, ko rabiš prevoz. Iskalnik ti ponudi  vse prevoze za ta dan od izbrane točke A do izbrane točko B. Velikokrat v rezultatih iskanja najdeš tudi kraje, ki so relativno blizu tvoje želene destinacije, ki ti morda še bolj ustrezajo.

Ko klikneš na prevoz, ki ti najbolj ustreza, se ti prikažejo podatki o vozniku (največkrat ponudniki prevoza napišejo ceno prevoza, od kod bodo štartali, če in kje po poti te lahko poberejo, kje te lahko odložijo ter kakšen avto vozijo, da jih boš lažje prepoznal). Voznika lahko kontaktiraš preko telefonske številke, objavljene pod njegovim prevozom in se z njim dogovoriš o podrobnostih.

Prejšnji članekJesen je čas poceni letalskih kart
Naslednji članekPostani fit: naboljše vaje za hrbtne mišice in lepo držo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.