Zakaj potovati?

Potovanja so moja velika strast. Uživam v spoznavanju novih ljudi, drugačne kulture, občudovanju edinstvenih lepot narave in učenju vsega novega, kar nevede s seboj prinesejo potovanja. Ker nam je dandanes svet ponujen na dlani, se med mladimi večajo želje o spoznavanju sveta. In tako je bilo tudi z mano. Po doživetjih v državah Evrope, sem želela dlje.

Pred dvema letoma sem se tako s prijateljico odpravila na backpacking po Šrilanki. Bilo je čudovito! Nisem se mogla nagledati sveta, ki je tako zelo drugačen od vsega, kar sem do sedaj videla. Pa ne gre le za pokrajino, ampak tudi za ljudi in kulturo, ki je bila zame tako zelo drugačna od sedaj videnega. Navdušena sem se iz prvega popotovanja vrnila domov in že razmišljala, kam me bodo poti zanesle naslednje leto.

Usoda je hotela, da sem se odpravila v Brazilijo, kjer sem popotovanje združila s prostovoljnim delom. Letos pa sem vrnila v Azijo in raziskovala Vietnam in Laos. Potovanja so me resnično zasvojila. Ko se enkrat odpraviš in vidiš, na kakšnem majhnem koščku sveta živiš, si ne moreš pomagati, da ne bi želel izkusiti še več.

Zaradi popotniških izkušenj sem postala veliko bolj samozavestna, komunikativna, odločna, spontana in pogumna. V tem času, ko si oddaljen od svojih domačih, začneš zares ceniti kaj, predvsem pa koga imaš doma. In če se še tako čudno sliši, je resnično, da marsikdaj na drugem koncu sveta najdeš delček sebe, za katerega sploh nisi vedel, da obstaja.

Zato, da se odpraviš na popotovanje, pa sta potrebna dva koraka. Prvi korak je odločitev, drugi pa pogum. S pravo mero prvega in drugega so nam sanje dosegljive. Zato se hitro in pogumno odloči, kupi letalsko karto in pojdi novim izzivom in dogodivščinam naproti. Jaz se svojih že neizmerno veselim! 😉

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.