5 dni v Grčiji – 1. del

Z mamo si radi enkrat letno, če le gre, privoščiva mother-daughter time nekje v tujini. V prejšnjih letih sva raziskali kar nekaj grških otočkov, Atene in ostale celinske zanimivosti pa so na vrsto prišle šele letos.

Atenski botanični vrt
Atenski botanični vrt je kot oaza sredi mestnega vrveža.

Za potovanje sva se odločili le kakšen mesec preden sva odpotovali. Kupili sva letalske karte z Marca Pola (približno 100 evrov za povratno), rezervirali prevoz z Goopti ter nato preko Bookinga še hotelsko sobo v Vouli. Odpotovali sva 10. septembra.

Pogled na Atene s Partenona
Pogled na Atene s Partenona.

V Voulo, ki je v bistvu hotelsko naselje na obali v predmestju Aten, sva prispeli zvečer. Z atenskega letališča vso noč vozi trola, tako da sva bili v eni uri brez težav v hotelu. Odločili sva se sprehoditi po naselju, ki, roko na srce, ni ravno privlačno, še posebej ne ponoči. Najin hotel je bil zraven zelo prometne ceste, ki je sicer ni obdajalo nič kaj dosti drugega kot raznorazni hoteli, tako luksuzni kot napol podrti in novogradnje.

Partenon
Partenon je ena najbolj obiskanih atenskih znamenitosti.

Atene

Naslednji dan sva se s trolo odpravili v center Aten (to traja približno 45 minut). Tam sva si ogledali slavni Partenon, glavni tempelj atenske Akropole, ki je posvečen boginji Ateni, ter Agoro, javni prostor, kjer je v antični Grčiji zasedala mestna skupščina in kjer se je odvijalo politično in trgovsko življenje. Dobra novica je, da imajo študenti EU brezplačen vstop v večino antičnih znamenitosti!

Agora, Atene
Agora je prostor, kjer je v antični Grčiji potekalo politično in trgovsko življenje.

Nato sva se dobili z mojim bivšim cimrom z izmenjave v Londonu, ki nama je z veseljem razkazal svoj rojstni kraj. Popeljal naju je po čudovitih atenskih uličicah, polnih trgovinic z nakitom in spominki, modernih barov in tradicionalnih tavern. Sprehodili smo se tudi mimo Panathenaic stadiona, Templja olimpskega Zevsa, botaničnega vrta, Narodne knjižnice in univerze.

Pijača v Atenah
V Atenah je več terasnih barčkov, kjer nekoliko preplačaš pijačo, imaš pa zato čudovit razgled.

Atene so naju popolnoma navdušile: fantastična ni le antična grška arhitektura, temveč tudi modernejši del mesta. Več o tem, kaj sva počeli v naslednjih dneh, si lahko prebereš v 2. delu.

Little Kook, Atene
Little Kook je najbolj pravljična kavarna, kar sem jih kdaj videla: dobesedno. Vse je kot iz Mary Poppins.
Prejšnji članekUporaba mobilnega telefona tudi med hojo tvegano početje
Naslednji članekCube of Truth: kaj je to?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.