Cube of Truth: kaj je to?

Če si med sprehajanjem po mestu kdaj naletel na skupino zamaskiranih ljudi v črnem z računalniki v rokah, si verjetno že videl Kocko resnice, bolje poznano kot Cube of Truth.

Gre za miroljubno aktivistično demonstracijo, ki opozarja na razmere v živalski industriji. Sodelujoči, vedno oblečeni v črno, se delijo na dve skupini. Prva nosi maske Guya Fawkesa in v rokah drži računalnike ali tablice, ki prikazujejo obupne razmere v živalski industriji.

Cube of Truth
Maske Guya Fawkesa so znane tudi kot Anonymous masks (po mednarodnem gibanju aktivistov Anonimni hekerji, angleško Anonymous), ki jih pogosto nosijo udeleženci različnih protestov. Na sliki je Cube of Truth v Kopru julija 2019.

Druga skupina komunicira z mimoidočimi, toda izključno s tistimi, ki pokažejo interes za predvajano; s tistimi, ki se ustavijo in kaj vprašajo. Razložijo jim, kaj je veganstvo in zakaj se ljudje zanj odločajo, ter jim delijo letake z recepti in drugimi uporabnimi informacijami.

Tovrstne proteste je začela organizicija Anonymous for the Voiceless, ki je bila ustanovljena v Melbournu leta 2016. Kocke resnice organizirajo lokalne aktivistične skupine povsod po svetu; nanje lahko naletiš tako v Ljubljani kot v ostalih slovenskih mestih ter v tujini.

Recepte in informacije, ki jih delijo, lahko najdeš tudi na spletni strani Slovenskega veganskega društva. Lahko se tudi pridružiš veganskemu izzivu. Če si že vegan in te zanima aktivizem, lahko na Facebooku poiščeš stran Vegan aktivisti, kjer so objavljeni aktivistični dogodki v Sloveniji.

Na YouTubu imaš na voljo več filmov, govorov in dokumentarcev, ki se ukvarjajo s tematiko pravic živali. Ogleda vreden je na primer Dominion.

Prejšnji članek5 dni v Grčiji – 1. del
Naslednji članek5 nasvetov za ohranjanje čiste sobe

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.