5 nasvetov za ohranjanje čiste sobe

Vedno čistiš sobo, a je na kocu tedna spet zmešnjava? Sedaj pa si sit, da ti starši vedno težijo ali pa imaš sostanovalce in nočeš, da vidijo tvoje slabe navade? Ponujamo ti 5 nasvetov, kako ohraniti čisto sobo. 

Generalka! Če želiš imeti čisto sobo, je čas, da jo zares očistiš. Zamenjaj posteljnino, znebi se navlake, pomij okna, posesaj in pomij tla. Svež začetek je pomemben prvi korak. 

Zjutraj postelji posteljo. Vsako jutro, ko vstaneš, za sabo postelji. Tako preprosto, a za nekatere tako težko. Lepo urejena postelja je velik del urejene sobe. 

Takoj, ko se preoblečeš, obleke pospravi! Zavedamo se, da si velikokrat utrujen in je stol popolna rešitev za odlaganje oblek, a to lahko vodi v stol, na katerem ne moreš več sedeti in prazno omaro. Če so obleke za v stroj, se obrni na naslednji korak. 

Košara za umazano perilo. Kolikrat se ti v kotu naredi kup umazanih oblačil, ki jih vedno nameravaš odnesti, a ti nekako nikoli ne uspe? Košara je odlična rešitev za ta problem, soba bo zgledala bolj urejeno, polna košara pa te bo spomnila, da je čas za pranje. 

Ne jej v sobi. Radi gledamo filme ter grizljamo kokice in čips. A koščki hrane pogosto ostanejo na postelji, ovitki od bombonov pa po tleh. Postavi si pravilo, da v sobi, sploh pa v postelji, ne ješ. 

Vse skupaj je stvar navade, ki jo ustvariš le tako, da se dejansko držiš pravil in ne iščeš izgovorov.  

Prejšnji članekCube of Truth: kaj je to?
Naslednji članekSmo Gorenjci res skopuški?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.