5 dni v Grčiji – 2. del

Začetek in več o Atenah si lahko prebereš v 1. delu.

Izlet v Mikene in Epidaver

Že pred odhodom sva preko Bookinga rezervirali dva izleta. Na prvega sva se odpravili po prvem dnevu v Atenah. Z avtobusom smo iz centra Aten štartali proti Peleponezu, ves čas nas je spremljal lokalni vodič, ki je govoril angleško (in v enaki meri francosko na čast dvema francoskima gostoma).

Korintski prekop
Na prekopu izvajajo bungee jumping.

Najprej smo se ustavili ob Korintskem prekopu, ki povezuje Egejsko in Jonsko morje. Naš naslednji postanek so bile Mikene, arheološko najdišče. V 2. tisočletju pred našim štetjem so bile Mikene eno glavnih središč grške civilizacije.

Mikene
V arheološkem najdišču Mikene si je možno ogledati ostanke grobišč, bivalnih prostorov, shramb in mnogo drugega.

Nato smo se zapeljali do očarljivega pristaniškega mesteca Navplion, kjer smo kosilali. Naš zadnji postanek je bilo gledališče v Epidavru, ki je ogromno in odlično ohranjeno.

Gledališče v Epidavru
Epidaver je bilo majhno mesto v antični Grčiji ob Saronskem zalivu na polotoku Peloponezu.

Rajski otok Agistri

Tretji dan sva se v lastni režiji podali na otoček Agistri, kjer so čudovite plaže. Tja sva šli z nekakšnim gliserjem in se nato iz pristanišča odpeljali do najlepšega zalivčka. Bilo je čudovito, a grozno vetrovno, zaradi česar so nama povratek z gliserjem odpovedali in sva morali iti s trajektom (še vedno čakam povračilo denarja).

Agistri
Agistri je čudovit otok, od pristanišča Pirej oddaljen le približno uro s trajektom. Na sliki je vidno, kako vetrovno je bilo.
Agistri
Plaža Skala na Agistriju.

Meteora

Četrti dan sva se spet pridružili skupini, toda šele potem ko sva zjutraj komajda ujeli vlak in nato v njem preživeli kar štiri uri. V Meteori nas je pričakala vodička, nato pa smo si s kombijem ogledali samostane, zgrajene na vrhu skalnatih gor, ter jame, v katerih so včasih bivali menihi. Narava na tem koncu Grčije je res nekaj posebnega, zgodbe o menihih pa tudi.

Meteora
Eden od pogledov na nore meteorske samostane.

Pozejdonov tempelj

Peti dan sva bili spet prepuščeni sami sebi: z avtobusom sva se iz Voule odpravili do Souniona, kjer se nahaja Pozejdonov tempelj. Spet je zelo pihalo, a sva se po ogledu templja kljub temu šli kopat – nekoliko višje, v Vouliagmeni. Večer sva preživelu ob sprehajanju po atenskih uličicah ter večerji v eni izmed tradicionalnih tavern.

Pozejdonov tempelj
Pozejdonov tempelj se nahaj na griču tik ob morju. Je priljubljeno mesto za opazovanje sončnega zahoda.

Zjutraj pred odhodom sem imela čas še za dolg tek ob obali. Voula podnevi tik ob morju sploh ni tako slaba, Vouliagmeni pa je zares lep. Grčija me je kot vsakič do sedaj popolnoma očarala.

Prejšnji članekSmo Gorenjci res skopuški?
Naslednji članekŠtudent v Gambiji: Vpogled v življenje otrok in otvoritev šole

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.