Kalifornija 4. del: Los Angeles, Santa Monica in Hollywood Hills

Podobno kot pri nas, si tudi tam lahko v hitrih dveh urah od morske obale do visokih hribov. Ti niso zasneženi, ampak peklensko vroči.

Obale Pacifika

V glavi se ti predvaja glasba Obalne straže, ko misliš, da po obali tečeš kot Mitch Buchanon. V resnici pa si daleč od tega, ker ne vem kako hudiča sploh tečeš po tisti mivki na plaži. Obale Venice, Malibu, Santa Monica in Long beach so vse enake. ampak vsaka drugačna. Vsaka s svojim izgledom, hrano, standardom in družbo, ki kaže, kako »varna« je plaža. Tako je Malibu pač tista v kateri živi Charlie Sheen v Dva moža in pol, vse ostale pa se trudijo biti kaj drugega. Od namakanja nog v Pacifiku, do uživaškega rent a bike kolesarjenja po obali in spremljanja košarkarske tekme na igrišču pri zelo znanem delu Muscle beach, kjer se pumpajo mišice.

S kolesom po obali Pacifika
S kolesom po obali Pacifika. 

Hollywood Hills

Prepoznavni predvsem po znaku Hollywood so ti hribi veliko več kot le to. Izbereš lahko katerokoli pot in tvoje možnosti so, da si na poti eno uro, ali pa cel dan. Na vrhu si ogledaš znak od daleč in blizu, ali pa greš do prečudovitega Griffithovega obseravtorija, ki te nauči nove stvari o vesolju in našem planetu.

Griffith observatorij
Griffith observatorij. 

Ker pa sem želel nekaj drugačnega, sem obiskal Sunset Ranch Hollywood. Odlična iztočnica za večurno jahanje konja po hribih. Ob pogledih na hribe in mesto se počutiš kot kavboj na divjem zahodu in imaš polno zaupanje v svojega konja. Tako se na tem mestu zahvaljujem svojemu konju Frostyju, ki me ni vrgel s hrbta. Ker pa obožujem filme, je bil podatek, da je konj, ki ga je jahala punca, igral v Tarantinovem filmu Django, še polepšala izlet.

Jahanje nad Los Angelesom
Jahanje nad Los Angelesom. 

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPišeš scenarije? Prijavi se na natečaj za Grossmannovo nagrado ali priznanje
Naslednji članekTesti na živalih: Na Kitajskem žive prašiče uporabljali namesto lutk

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.