Te države so najbolj varne za obisk v letu 2020

Organizacija International SOS, ki ocenjuje razmere po svetu, vsako leto objavi Travel Risk Map za prihajajoče leto. Situacijo ocenjujejo glede na politične razmere in tveganje nalezljivih bolezni.

Poleg Slovenije so se na seznam najbolj varnih držav za leto 2020 uvrstile Danska, Finska, Grenlandija, Islandija, Norveška, Luksemburg in Švica. Na varnejši strani so tudi Severna Amerika, Avstralija, Kitajska, Japonska in večina Evrope.

Zemljevid sveta, z barvo označena varnost po državah
Države po (ne)varnosti l Vir: International SOS

Z organizacije International SOS so za CNN pripomnili, da je njihova ocena splošna, zato vseeno svetujejo turistom, naj pred potovanjem dobro raziščejo želeno destinacijo. Nenazadnje spada dobra priprava med zlata pravila popotnikovanja.

Med najbolj nevarne države spadajo Afganistan, Srednjeafriška republika, Somalija in Sirija. S srednje do visokim tveganjem je bila označena večina Afrike in jugozahodne Azije.

Lahko zaupamo International SOS?

Organizacija ne ocenjuje razmer le za turiste, svoje delo opravljajo čez celo leto. Njihovo primarno poslanstvo je namreč pomoč organizacijam na mednarodni ravni, tako da zaposlenim pomagajo s pripravo na potovanja. Seznanjajo jih z razmerami ter nasveti za varna in zdrava potovanja. Poleg tega nudijo podporo in zdravstveno asistenco med samim potovanjem ali daljšim obiskom neznane lokacije.

Ilustracija letala

Statistika kaže, da organizacija dnevno sprejme preko 12.000 klicev. Letno opravijo povprečno 1600 letalskih reševalnih nalog, kar pomeni osem milijonov kilometrov z letalom oziroma štiri do pet letalskih misij dnevno.

Organizacija raste in se spreminja že skoraj 25 let. Začeli so s pomočjo, danes pa se usmerjajo na preventivo.

Fotoaparat in potni list na zemljevidu

Kam se boš odpravil/a naslednje leto?

VIRCNN travel
Prejšnji članekNapitki, ki ti pomagajo zaspati
Naslednji članekNov trailer za film Sonic the Hedgehog se je oddolžil oboževalcem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.