Napitki, ki ti pomagajo zaspati

Malokrat se zgodi, da študent po celem dnevu na faksu ne bi uspel zaspati. A vseeno, v stresnem obdobju pred izpiti in med kopico seminarskih nalog in kolokvijev, se zgodi, da v glavi premlevaš vse obveznosti, ki jih moraš opraviti, in tako ti glava ne da miru za zaspati. A ne skrbi, vse se da odpraviti, tudi nespečnost.

Sok iz češenj

Češnjev sok naj bi pomagal pri nespečnosti, saj vsebuje melatonin, ki ti pomaga zaspati. A pazi, da ne piješ soka z dodanim sladkorjem, saj boš zaradi visoke ravni sladkorja dosegel ravno nasproten učinek.

Kamiličin čaj

Klasika z vrta naših babic. Kamiličin čaj preizkušeno pomaga zaspati. Ne samo, da nekaj toplega paše pred spanjem in uspava, tudi kamilica ima skrivne moči, ki te prej zazibljejo v spanec.

postelja
Pitje kamilice pred spanjem preizkušeno pomaga pri nespečnosti, saj te pomirja.

Mentin čaj

Tudi čaj iz mete naj bi pomagal pri nespečnosti. Meta umirja prebavo in blaži zgago, zato ti prebavne težave in poln želodec ne bi smele delati težav pri spanju.

Toplo mleko

Ne samo, da je pitje toplega mleka večerni ritual, ki ga večina pozna od malega. Pitje toplega mleka pred spanjem dejansko pomaga zaspati, ker se zaradi njega poveča melatonin, ki te počasi uspava. Če pa želiš to rutino še povzdvigniti, mleko začini s kurkumo, ki ima ogromno dobrih lastnosti.

dojenček, ki zaspi na kavču in pade z glavo naprej

Mandljevo mleko

Mandlji vsebujejo veliko mineralov, ki spodbujajo spanje. Zato lahko navadno mleko zlahka zamenjaš z mandljevim in ne boš izgubil na »zdravilnem učinku«. Če pa si za lahko večerjo, si lahko narediš bananin smuti. Kalcij v banani namreč pomaga pri sproščanju mišic in zato bo tvoj spanec še bolj lahkoten.

Prejšnji članekTrenutno najboljše grozljivke na Netflixu (2.del)
Naslednji članekTe države so najbolj varne za obisk v letu 2020

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.