Trenutno najboljše grozljivke na Netflixu (2.del)

Poslovili smo se od noči čarovnic a to nikakor ne pomeni, da se moramo posloviti od grozljivk. Ponovno smo prebrskali skozi najljubšo spletno videoteko – Netflix in našli nekaj grozljivk, ki ti bodo pomagale pretrpeti božično obdobje.

Prvi del si lahko prebereš tukaj.

Blair Witch (Čarovnica Blaira)

Skupina treh amaterskih filmarjev se odpravi v gozdove Black Hills, Maryland, v iskanju zlogasne legende o Blair čarovnici. Počasi pa se začne dozdevati, da mora legenda temeljiti na nečem, saj se začnejo dogajati nenavadne stvari. Ali je legenda resnična?

GIF: Poster za Blair witch z efektom analognega filma

Čarovnica Blaira je postala nenaden hit. Oglaševanje, da gre za najdene posnetke oseb iz filmov, je delovalo neverjetno. Cel svet je bil obseden z »Blair witch«. Film je tudi zaslužen za razvoj »Found footage« žanra oziroma kakor bi rekli pri nas žanr najdenih posnetkov. Kajti film je posnet z eno kamero, brez elegantnih kadrov in vedno sneman tako, kakor da ga snema en izmed likov filma.

The Shining (Izžarevanje)

Jack Torrance je pisatelj, ki sprejme delo v hotelu, ki naj bi ga oskrboval v času zaprte sezone. S sabo vzame tudi svojo ženo in sina. A biti zaprt v hotelu, kjer ni vse kakor bi moralo biti, ima psihično terjatev, ki pa bo kmalu terjala še več…

Kader premikajočega se lista v pisalnem stroju, na katerem piše: All work and no play makes Jack a dull boy

Še ena uspešnica Stephena Kinga, ki jo je slavni Kubrick spremenil v filmsko uspešnico in klasiko. Jack Nicholson blesti v vlogi pisatelja in alkoholika Jacka, kadri in »energija« setov in scen je neverjetna, poleg tega pa je napetost skozi dogajanje filma tako močna, da te priklene na sedež. Dodatno zanimivo dejstvo je, da teoretiki zarote trdijo, da je ta film Kubrick posnel zato, da bi na skrivaj priznal, da je pomagal posneti lažni pristanek na luni.

Shaun of the Dead (Noč neumnih mrtvecev)

Shaun je povprečen, dolgočasen posameznik, ki dela v trgovini z belo tehniki, živi s prijateljem, katerega največji dosežek je prodaja trave in hodi s punco, ki ga zaradi njegove povprečnosti želi pustiti. Poleg tega ni še sprejel maminega novega partnerja. Kako se lahko tak človek spopade z hordo zombijev? Zbral bo vse, ki jih ima rad in se zabarikadiral v najljubšo gostilno, ter apokalipso preždel ob mrzlem pivu.

GIF: Shaun bo počakal na konec zombi apokalipse v baru ob mrzlem pivu

Prvi del Cornetto trilogije, v kateri blestita britanska komika Simon Pegg in Nick Frost, preko komedije opomni gledalce na to, kako nas je moderni svet spremenil v zombije. Samo ne na dolgočasen, pridigarski način. Poleg tega so šale izvirne in prijetne, efekti kvalitetni, akcija pa energična.

Prejšnji članekMatchday – nova dokumentarna serija o zakulisju FC Barcelona na voljo brezplačno
Naslednji članekNapitki, ki ti pomagajo zaspati

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.