Trenutno najboljše grozljivke na Netflixu

Prišla je jesen in ovila mesta v meglo, gozdove pa počasi ziba v spanec. S tem letnim časom pa tudi pride Noč čarovnic in kulturno vzdušje grozljivk. Pobrskali smo po naši najljubši spletni videoteki– Netflixu in poiskali najboljše, kar lahko ponudi tistim, ki si želijo svoje življenje obogatiti s strahom in paranojo. To je prvi del tega seznama.

The Thing (Stvar)

Na Antarktiki je baza skupine ameriških znanstvenikov. Preseneti jih helikopter, ki strelja na vlečnega psa. Ko znanstveniki prinesejo psa v njihovo bazo, ta napade. Kaj kmalu se izkaže, da to ni navaden pes in da ta »stvar« ni več v obliki psa. Kar sledi je evolucijsko preživetje močnejšega, ko skušajo preživeli znanstveniki pobegniti pred »stvarjo«, ki pa je lahko kdorkoli izmed njih.

Grozljivka je izšla leta 1982 in je kljub svoji »starosti« še vedno sposobna povzročiti kurjo polt, srhljivosti, zgroženost in napetost. Še posebej je treba pohvaliti specialne efekte, robotiko in animacijo, ki je pričarala scene, ki se bodo zelo rade prikradle v naše misli sredi noči.

Zombieland (Dobrodošli v deželi zombijev)

Svetu vladajo hodeči mrtveci. Skoraj ves svet se je spremenil v brezglave hodeče kose gnilega mesa. A se vseeno v tem svetu najdejo štirje preživeli, katere situacije prisilijo v to, da združijo moči in se imajo v Zombielandu… »fajn«.

Zombieland ni ravno grozljivka. Bolj gre za črno komedijo, oziroma satiro na zombi filme. A je vseeno zaslužna omembe na tem seznamu. Gre za film, ki slavi vse elemente zombi kina, se iz njih malo norčuje, nekatere elemente pa celo posodobi oziroma izboljša.

It (Tisto)

V majhnem mestecu Derry, ZDA, se majhna skupina otrok, ki jih dnevno trpinčijo nasilneži in so tarča posmeha, združi proti zlu, katerega se zavedajo samo oni. To zlo je pošast, ki je najbolj poznana pod imenom Pennywise in se otrokom najraje prikazuje kakor klovn. Klovn, ki je zdaleč od tega, da bi bil smešen (a so klovni sploh kdaj smešni?).

Tisto je bila najprej knjižna uspešnica izpod peresa Stephena Kinga. V osemdesetih prejšnjega stoletja je bila po uspešnici posneta televizijska serija, potem pa je Pennywise izginil z ekranov. Dokler se ni po več desetletji vrnil na velika platna. Film Tisto je požel neskončno pohval in instantno postal del mainstream kulture. To leto pa je prišel v kina tudi drugi del, ki nadaljuje zgodbo 27 let kasneje.

Prejšnji članekRazpis za nepovratno denarno pomoč študentom v stiski
Naslednji članekUstvari si prijetno študijsko okolje »on budget«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.