Dinna: Biti pravi glasbenik je več kot le tisto, kar vidimo od zunaj

Dinna
Dinna

Dina Arapović – Dinna. 22-letna punca iz Kranja, ki je slovenska publika ne pozna dovolj dobro. Jo pa pozna tisti, ki posluša glasbo Balkana. Po sodelovanjih s pevci Manche, Rale, MC Stojan, nam je pred kratkim predstavila samostojno pesem Peh. Čudovita punca, odlična pevka in fenomenalna ustvarjalka. V intervjuju smo se pogovarjali o petju, študiju, uspehih, izgledu in slavi.

Poješ že od malih nog. Si si kdaj zamišljala, da bodo tvoje pesmi imele več milijonov ogledov?

Vsekakor sem sanjala, da bom nekoč uspešna in da bodo moje pesmi prepevale velike množice ljudi. Tako sem že od malih nog vedela, da je glasba tisto, s čimer se bom ukvarjala, ko odrastem. Za to sem bila in sem še vedno pripravljena trdno delati.

Kakšni so tvoji spomini na tvoj prvi nastop nasploh?

Spomnim se, da je bilo prisotno ogromno treme. Že kot majhna sem bila perfekcionist in sem želela imeti popoln nastop. Zato sem bila na koncu nastopa razočarana, ker nastop ni potekal točno tako, kot sem si zamislila. Ko pa zdaj gledam nazaj, se mi zdi to zelo simpatično in se vedno z veseljem spominjam takih dogodkov.

Širše občinstvo te je spoznalo po izidu pesmi Drive by. Kako se je začelo sodelovanje z Manchejem in Raletom?

Povsem spontano. Spoznali smo se na mojem 18. rojstnem dnevu, kjer sta me slišala peti. Takrat sta bila oba že prepoznavna občinstvu v Sloveniji in prišli smo do ideje, da skupaj posnamemo pesem. Nastala je pesem Drive by, ki je bila zelo uspešna in nam odprla veliko vrat, tudi v tujino.

MANCHE & RALE & DINNA - DRIVE BY (OFFICIAL VIDEO)

Pesmi Rano, Tony Montana, Požuri so le dodale tvoji prepoznavnosti in tako je sledilo sodelovanje z MC Stojanom.

Res je. Pesmi, ki sem jih posnela so mi prinesle določeno prepoznavnost in to je vodilo v sodelovanje z MC Stojanom. Opazil je moje pesmi in me kontaktiral. To je vodilo v najin duet Ti odlaziš ja ostajem, ki ima že več kot 22 milijonov ogledov. Odziv na to pesem in najin duet je bil tako dober, da sva imela skupaj 6 mesečno turnejo po celi Evropi. Ob tistem začetnem klicu sem bila v čistem šoku, da me je opazil nekdo, ki ima za seboj že tako uspešno kariero. Še bolj pa sem presrečna, ker imam možnost, da v življenju počnem to, kar imam resnično rada.

MC Stojan ima skozi videje videz frajerja, nastopača in ženskarja. Kakšen pa je v resnici, ko se ugasnejo kamere in konča nastop?

Marko, to je njegovo ime, je v resnici kljub ogromnemu uspehu zelo skromen in neverjetno dobrosrčen človek. V 6 mesecih sva se zelo dobro spoznala in ujela. Naučil me je ogromno stvari in tako sem ob njemu dobila veliko izkušenj in znanja. Vse stvari, ki mi bodo v prihodnosti lahko samo koristile.

Kateri je bil tisti trenutek v tvoji karieri, ko si pomislila »Uau, res sem uspela.«

To je zagotovo trenutek, ko je pesem Ti odlaziš ja ostajem dosegla v samo 24 urah 1 milijon ogledov. To je bil zame res velik uspeh.

Dina Arapović
Dina Arapović

Ker je Youtube velik medij se tam pojavi veliko komentarjev. Pa vseeno se lahko prebere samo lepe stvari o tvojem glasu, lepoti in temu, da imaš izgled preproste punce. Kako to, da se odločaš za preprost izgled, ko pa so zvezdnice velikokrat nagnjene k bolj izrazitim stilom?

To sem preprosto jaz. Sama ne bi rekla, da moj stil ni izrazit, se pa vsekakor bolj nagibam k minimalizmu. Do publike želim priti z glasom in pesmijo. Izgled je le nek dodatek, ki sestavlja celotno zgodbo »performerja«. Zagotovo menim, da naj bi bil pravi glasbenik mnogo več kot le tisto, kar je vidno na zunaj. V današnjih časih ob poplavi medijev in družbenih omrežij se to velikokrat pozablja, saj lahko vsak nekaj posname in tako pride do množične prepoznavnosti.

Izdala si samostojno pesem Peh, ki je fantastična. Kako je pesem nastala in kako vidiš stil same pesmi?

Najprej hvala. Nastala je tako, da sem nekega večera v studiu poslušala veliko različnih »beatov«. Ena od tistih melodij se mi je v trenutku zdela zanimiva. Bila je melanholična in takoj sem se spomnila melodije za refren pesmi. Pesem ima svojo emocijo in to, da je malo drugačna, kar se mi zdi pomembno.

DINNA - PEH (OFFICIAL VIDEO)

Kdaj lahko oboževalci pričakujejo novo pesem ali celo album?

Vsekakor lahko pričakujete nove pesmi, ki se že pripravljajo v studiu. Je pa to dolgotrajen proces, ki zahteva veliko inspiracije in časa. Za moje pesmi mi je slednje zelo pomembno, saj ne želim izdati pesmi samo zato, da bi jo pač izdala. V pesem želim zares močno verjeti, kot verjamem v vse pesmi, ki sem jih izdala do sedaj.

Veliko slavnih govori o temu, da spoznaš pravi obraz ljudi, ko ti začne uspevati v življenju? Imaš kakšne take probleme in kako se spopadaš z njimi?

Nasploh mislim, da je treba biti previden pri izboru kroga ljudi s katerimi se obdaš. Sama sem kar zelo selektivna pri izbiri prijateljev in jih tako nimam veliko. Vem pa, da se na vsako od teh oseb lahko brez vprašanja zanesem. Od tistih negativnih pa se preprosto umaknem in jim ne dajem pomena.

Trenutno še študiraš. Kaj točno študiraš in kako težko je kombinirati nastope, ustvarjanje in sam študij?

Študiram mednarodne odnose. Izobrazbi pripisujem ogromen pomen. Zelo rada hodim na faks, čeprav mi vzame kar veliko časa. Tako se med tednom posvečam učenju in ustvarjanju, med vikendi pa koncertom. Vse pa je stvar prioritet, saj si boš vedno našel čas za stvar, ki ti je všeč.

Kaj rada počneš v tistem prostem času, ki ga je verjetno zelo malo?

Res je, imam ga zelo malo. Ampak zaradi tega toliko bolj cenim čas, ki ga lahko preživim z ljudmi, ki jih imam rada. Predvsem sem takrat rada v dobri družbi, si ogledam kakšen film ali pa grem ven v naravo, ki jo obožujem.

Na snemanju videospota Peh
Na snemanju videospota Peh.

Kje te imajo oboževalci možnost videti v tem ali prihajajočem letu?

Res sem vesela, da sem na polno zasedena z nastopi, saj ni lepšega zame kot stati na odru. V prihodnjih mesecih imam ogromno koncertov, bi pa tu omenila nastop v klubu Cirkus, 30. oktobra v Ljubljani. Za ta nastop je res ogromno zanimanja in vse vabim, da pridejo in se zabavajo.

Kaj bi za konec sporočila mladim dekletom in fantom, ki se trudijo za svoj uspeh?

Sporočam jim naj bodo pogumni, naj trdo delajo in se trudijo, ker težko kaj pride kar čez noč. Ne ozirajte se na zlobne jezike in verjemite vase. Če sam ne verjameš vase, potem ne bo nihče.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekRazkrivamo mite: zakaj vampirji ne marajo česna
Naslednji članekTe je strah iti pod nož?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.