Intervju z Majo Keuc

Le kdo ne pozna mlade talentirane pevke Maje, ki je zmagala na letošnji Emi?

Verjamemo, da prav vsak. In ker je Maja mlado dekle, pravzaprav vrstnica marsikateremu bralcu, nas je zanimalo, kako se znajde v centru medijske pozornosti, kako se loteva doseganja svojih ambicij in nenazadnje kako potekajo priprave za Evrovizijo.

Maja, EMA 2011 je mimo. Kakšni so občutki?
Počutim se super, sicer imam izjemno malo časa zase, praktično resnično nič, ampak sem zelo pozitivno naravnana in se skušam predvsem ne obremenjevati s stvarmi, ki niso zelo pomembne.

Zdaj se verjetno že na polno pripravljaš na nastop na Evroviziji, ki se naglo bliža. Kako gredo priprave?
Izboljšujem tehniko petja, delam na kondiciji, kmalu se bodo začele tudi pevske vaje ter vaje za scenski nastop, ogromno pa bom tudi v tujini, kjer bom zastopala našo državo.

V zadnjem letu si postala medijsko zelo prepoznavna in tudi zelo zaželena. Kako se spopadaš z medijskimi pritiski?
Kar se tiče medijev, imajo name veliko manjši vpliv, kot si ljudje mislijo. Hvala bogu so bili v glavnem zelo pozitivno naravnani in prizanesljivi. Drugače pa se mi zdi, da sem oseba, ki dobro prenaša pritisk, in se zelo malo obremenjujem z negativnostjo. Z veseljem slišim konstruktivno kritiko, ker se zmeraj trudim stvari še izboljšati, subjektivna mnenja tisočerih ljudi pa zmeraj bodo in morala bi biti najmanj Superman, da bi vsem ugodila, zato sem raje zvesta sebi in stvari počnem iskreno.

Je tvoje življenje zdaj, ko si postala praktično zvezda v Sloveniji, precej drugačno kot prej? Te to kdaj ovira? Verjetno nimaš več toliko prostega časa …
Pravzaprav sem se tako navadila na čisto spremenjen tempo življenja, da se mi sploh ne zdi nič več nenavadnega (smeh). Ves čas sem na poti, sem v vsakodnevnem stiku z ogromno ljudmi, čas je moj najhujši sovražnik, predvsem ker hočem biti pri vsem zraven. Ovira me samo takrat, ko se moram ukvarjati s stvarmi, ki naj bi ne bile moje delo, in takrat za trenutek izgine pravi fokus, ampak s časom in izkušnjami bo tega zmeraj manj. Prosti čas je pa tako ali tako samo še pojem – na žalost.

V medijih je bilo v času Talentov mogoče prebrati tudi to, da se nisi udeležila mature. Kot vemo, si se. In si se nato tudi vpisala na fakulteto in nadaljevala izobraževanje. Kako pa ti uspeva usklajevati kariero in izobraževanje?
Trenutno sem se popolnoma posvetila karieri, ki mi že tako ali tako vzame ogromno časa, vsekakor pa je moj glavni cilj, da grem po izdaji albuma na vse avdicije na že izbrane šole v tujini.

Veliko nastopaš. Kje vse te bo mogoče videti v prihodnjih mesecih?
Spremljajte mojo spletno stran www.majakeuc.si.

Imaš poleg nastopov še kakšne druge načrte za naprej? Tvoji fani verjetno že nestrpno pričakujejo – kakšen album? 🙂
Album izide še to leto – računamo na september. Imam pa še ogromno idej, ambicij, ciljev, ki jih bom skušala doseči.

Verjamem, da si marsikateri mladi jemlje tebe za zgled, saj si v tem letu dosegla zelo veliko in si pri tem, kar počneš, zelo uspešna. Imaš za mlade, za glasbenike in tudi za tiste, ki si v življenju želijo uspeti na kateremkoli drugem področju, kakšen nasvet?
O hvala lepa (smeh). Moj nasvet je: uživajte, predvsem cenite tudi druge, upajte si tvegati in predvsem skušajte ostati čimbolj zvesti sebi! It’s your life!

Maja Orešnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.