Intervju z Nejo Inge: umetnico ličenja, ki stoji za dobrodelnim projektom šminko naprej

Ličila

V zadnjih dneh se je novica o dobrodelnem projektu šminko naprej zelo razširila po družbenih omrežjih. Gre za akcijo zbiranja malo rabljenih ali novih kozmetičnih produktov, ki bodo prišli v roke tistih, ki si jih ne morejo privoščiti sami. V sodelovanju z Anino Zvezdico sta projekt realizirali dve umetnici ličenja, Glam by Nika ter Neja Inge, s katero sem se tudi pogovarjala.

Kako je zrasla ideja o projektu šminko naprej?

Ideja je zrasla ob pogovoru ob kavi s še eno makeup artistko Glam by Nika, ki se je spomnila tudi super imena in že lani akcijo sama organizirala.

poster za sminko naprej

Se ti zdi, da se veliko makeup artistov in influencerjev ne zaveda, da imajo vsega preveč in da bi lahko kaj podarili?

Seveda, predvsem se mi zdi, da so to influencerji, ki dobivajo ogromno stvari zastonj in bi definitivno lažje poslali kakšno stvar več. Makeup artisti pa kdaj lahko stopimo korak nazaj in se znebimo stvari, ki jih ne potrebujemo ali uporabljamo več, ampak smo samo čustveno navezani na ta makeup. ?

Zakaj se ti zdi podarjevanje ličil pomembno v primerjavi zbiralnih akcij hrane in osnovnih potrebščin?

Ne zdi se mi, da je zbiranje ličil življenjskega pomena, nam pa ličila polepšajo življenje, dvignejo samozavest in spremenijo počutje. Ljudje velikokrat nekatere stvari jemljemo za samoumevne, zraven pa ne pomislimo, da si nekdo drug niti maskare ali šminke ne more privoščiti. Kot ženska vem, da take »malenkosti« kot so ličila, res spremenijo, kako se počutiš v svoji koži. December ter praznični dnevi so čas, ko si vsi zaslužimo, da smo malce bolj srečni, tudi če nam mora pri tem pomagati kdo drug.

Se ti zdi, da bo ta projekt navdihnil tudi druge, da podarijo svoje odvečne stvari, ki se jim nabirajo v predalih?

Upam in opažam, da je tako. Res spodbujamo, da se take stvari čim bolj razširijo in delijo po družbenih omrežjih in že v primerjavi z lansko akcijo, sem letos opazila 5 x več dobrodelnih akcij, od zbiranja oblačil, igrač pa do ličil.

Kako lahko vsak posameznik pomaga in daruje?

Za sodelovaje ni potrebno veliko, zbiramo vse kozmetične pripomočke, ličila in izdelke za nego telesa, ki so novi, malo rabljeni ali zelo lepo ohranjeni. Če nimas ničesar takega doma, se lahko ustaviš v drogeriji in kupiš nekaj malenkosti, s tem pa nekomu polepšaš december. Brez izgovorov. ?

Vse skupaj zbiramo na: Sminko naprej, Nika Subelj, Postno lezece, 1113 Ljubljana Bezigrad

Prejšnji članekBlack friday: skok v zgodovino
Naslednji članekKaj najljubša barva pove o tebi?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.