Kaj najljubša barva pove o tebi?

Modra

Osebe, ki obožujejo vse odtenke modre so iskrene in zveste. Odlikuje jih globok občutek za empatijo in so večni romantiki. Na svet gledajo skozi oči idealista.

V modro opremljenem prostoru boš občutil mir, predanost in zaupanje. Lahko pa modra barva potencira občutke osamljenosti in žalosti.

Dekle z modrimi lasmi

Rumena

Če je tvoja najljubša barva rumena, si predan svojim ciljem, vendar vedno pripravljen priskočiti na pomoč. Fane rumene barve poznamo kot odgovorne in zveste osebe.

Če planiraš svojo študijsko sobo pofarbati na rumeno, je to super ideja, saj rumeni odtenki povišajo energičnost in ustvarjalnost. Zelo verjetno se boš v takem prostoru počutil srečno.

Soba z rumenimi stenami

Zelena

Zelena barva velja za simbol vsega naravnega, zato ni presenetljivo, da so osebe ki obožujejo zeleno introvertirane in pomirjene. Zelena je tudi barva cinizma. Če ti je zelena všeč, imaš močno osebnost in ne potrebuješ zunanje potrditve.

Zeleno okolje nas navdaja z občutkom naravnosti in nas osvobaja. Asociira na stabilnost in zdravje. Je tudi barva, ki simbolizira finančno stabilnost.

Gozd v zelenih odtenkih

Rdeča

Če je tvoja barva rdeča, si ambiciozna oseba in oddajaš močan vibe. V odnosih si strasten in odločen, zato so tvoja razmerja lahko zelo živahna in burna. Ko se nekaj odločiš, te je nemogoče prepričati v nasprotno.

Prostor obarvan v rdeče potencira agresijo, saj jo (iz evolucijskih razlogov) zaznavamo kot barvo nevarnosti. Po drugi strani je rdeča barva velikokrat prisotna tam, kjer je hrana (trgovine, kuhinje, restavracije, pekarne), saj spodbuja apetit.

Rdeče vrtnice

Oranžna

Barva energičnih in igrivih ljudi. Osebe, ki jo obožujejo, so open-minded. Če je oranžna zagotovo tvoja najljubša, si verjetno dober pogajalec, tvoja iznajdljivost pa je v poklicni karieri lahko velika prednost.

Oranžno okolje nas navdaja z občutkom topline in veselja, saj je tipična jesenska barva. Simbolizira edinstvenost in čut za detajle. Po drugi strani, je oranžna barva strahu.

Dekle ob sončnem zahodu

Vijolična

Če je vijolična tista barva, ob kateri se počutiš najbolj udobno, si karizmatična oseba. Odlikuje te pomirjenost v stresnih situacijah in znaš prisluhniti sočloveku. Kljub lastni (pre)občutljivosti se lahko tvoji bližnji vedno obrnejo nate za pomoč ali nasvet.

Vijolična je barva dveh pomenov. Zelo temni in močni odtenki lahko povzročijo občutke nelagodja in temačnosti. Po drugi strani je pastelno violična idealna barva spalnic, saj pomirja in daje občutek varnosti. Barva simbolizira luksuz in materialnost.Dekle z violičnim makeupomZa več nasvetov o opremljanju si preberi Ustvari si prijetno študijsko okolje »on budget«.

Prejšnji članekIntervju z Nejo Inge: umetnico ličenja, ki stoji za dobrodelnim projektom šminko naprej
Naslednji članekTest novih brezžičnih slušalk Huawei FreeBuds 3

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.