Intervju z zmagovalko Meto Smolič

Zelenovalovske Karaoke so se začele 28. oktobra lani na prvem četrtfinalnem izboru pred trgovino Bomax v Ivančni Gorici. Vse do finalnega izbora so se tekmovalci potegovali za vstopnice, ki bi jim lahko v sklepnem delu prinesle mikavno nagrado. 22 finalistov je 27. maja pred trgovino Bomax na Muljavi moralo pokazati kar največ vokalnega znanja, nabolj prepričljiva pa je bila prvoizbrana četrtfinalistka Meta Smolič, ki je pred finalnim izborom med navijači veljala za favoritko. Ob koncu tekmovanja se je 16-letna Meta, sicer dijakinja Srednje vzgojiteljske šole v Metliki, kljub pozni uri domov odpeljala s skuterjem Yamaha.

Meta, zakaj si se pravzaprav prijavila na Karaoke?
Že od malega sem rada pela – v pevskih zborih, nekaj časa tudi v glasbeni skupini. Vedno sem si želela sodelovati na kakšnem tekmovanju, za Karaoke pa mi je zadnji hip povedala mami. Tako sem na polfinale prišla čisto nepripravljena, prijavila sem se kar na licu mesta.

Zakaj si izbrala prav skladbo, ki si jo pela v četrtfinalu in finalu?
V polfinalu sem pela skladbo Saše Lendero Zate noč, zame dan, v finalu pa sem pela Ni mi žal pevke Nuše Derende – pesem sem izbrala, ker ima mnogo večji tonski razpon. S tem sem pokazala več.

Si pričakovala zmago kljub močni konkurenci?
Potihem sem upala na zmago, a nisem želela biti preveč optimistična. Na finalni prireditvi sem sprva še verjela, da imam možnosti za dobro uvrstitev, nato pa se mi je vse porušilo in sem hotela kar oditi domov, pa me moji navijači niso pustili. Morala sem ostati do razglasitve in ni mi žal. Vsi nastopajoči so bili zelo dobri, zato je zame zmaga res presenečenje.

Kaj pa sicer počneš, poleg petja seveda?
Poleg petja rada plešem. Zelo pri srcu so mi majhni otroci, zato tudi obiskujem srednjo vzgojiteljsko šolo. Rada imam živali, pa še kaj bi se našlo.

Poleg skuterja si za zmago dobila tudi priložnost za snemanje lastne skladbe. Že veš, kaj boš posnela?
Za skladbo je odgovoren Tone Košmrlj. S podrobnostmi še nisem seznanjena, bo pa pesem v pop stilu. Ta priložnost je lahko izvrstna odskočna deska, morda pa bo zgolj zanimiva izkušnja. Pustimo se presenetiti.

Nagrad pa ti niso podarili le organizatorji, kajne?
Res je, od mami sem dobila nove obleke, od strica bonboniero in obesek za ključe, od fanta pa medvedka in vrtnico.

Že razmišljaš o študiju ali se morda bolj vidiš v svetu glasbe?
Želim si dokončati  študij vzgojiteljstva, pela pa bi prav tako zelo rada. Upam, da mi bo oboje uspelo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.