Možje X: Zadnji spopad [X-Men: The Last Stand]

Žanr: znanstvenofantastična akcija
Režija: Brett Ratner
Scenarij: Zak Penn in Simon Kinberg
Igrajo: Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen, Anna Paquin, Kelsey Grammer, Rebecca Romijn, Shawn Ashmore idr.
Dolžina: 105 min
Na sporedu od: 25.5.2006

Mutirani junaki se bodo pod režijsko taktirko Bretta Ratnerja (Po sončnem zahodu, Rdeči zmaj, Ful gas) še tretjič borili za obstanek v netolerantni človeški družbi. Vročekrvnega bojevnika Wolverina (upodobil ga je Hugh Jackman) je zelo prizadela tragična smrt prijateljice Phoenix (Famke Janssen), toda njena reinkarnacija poskrbi za še več skrbi, saj njene neznanske moči pričnejo ogrožati celoten planet. Kot rešitev znanstveniki ponudijo zdravilo, s pomočjo katerega lahko vsi mutanti postanejo navadni ljudje, toda številni se niso pripravljeni odreči svojim magičnim močem. Med taboroma strpnega Xavierja (Patrick Stewart) in neizprosnega Magneta (Ian McKellen) izbruhne vojna, ki utegne pomeniti konec vseh vojn, pa tudi obstanka vesolja in časa.

V vrhuncu trilogije Možje X “zdravilo” za mutantstvo grozi, da bo spremenilo tok zgodovine. Mutanti imajo tokrat prvič možnost izbire: ohraniti svojo enkratnost, čeprav ta pomeni odtujitev in osamo, ali pa se moči odreči, da bi se lahko vključili v družbo. Nasprotujoča si pogleda vodij mutantov, Charlesa Xavierja, ki zagovarja strpnost, in Erica Lehnsherrja (Magneta), ki verjame v preživetje najmočnejšega, privedeta do največje preizkušnje – sprožita vojno, ki bo končala vse vojne.

Miran Varga

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.