Sponzorirano
Curaprox ljubeča predanost. Zobna ščetka CS 5460 love edition

10 najbolj norih stvari, ki so jih ljudje pojedli za nastop

Si se že kdaj vprašal, kako ljudje lahko jedo vampe ali pijejo mleko, medtem ko jedo ribe? No, nekateri gredo še dlje in zdaj si lahko ogledaš deset najbolj bizarnih jedcev vseh časov. Od knjig in neverjetnih količin železa, do stekla in živih živali. Vampi se slišijo prekleto dobro, če je izbira taka.

10. Biblija, Koran in Peteroknjižje

Abel Azcona: Eating a quran in Copenhagen

Bolj kot gurmansko navdušenje nad celulozo gre tu bolj kot ne za neke vrste verski kriticizem. Abel Azcona, moški na videu, je svoj podvig naredil dvakrat. Prvič v Berlinu leta 2012 in drugič v Kobenhavnu leta 2013. Vsakič je za tri knjige potreboval 9 ur z odmori, kar se je raztegnilo na dva dni.

9. Avto

Leon Samson je grški »showman«, ki je najraje od vsega jedel britvice. Pojedel je kar 22 tisoč britvic, a vseeno to ni najbolj nora stvar, ki jo je pojedel pred občinstvom.

Nek avstralski podjetnik je stavil 30 tisoč avstralskih dolarjev, da Samson ne more pojesti avtomobila s štirimi sedeži. Upoštevajoč inflacijo in pretvorbo v evre bi danes to naneslo malo manj kot 147 tisoč evrov.

To mu je po štirih dneh uspelo. Okoljevarstveno ni bil ozaveščen, saj je avto recikliral kar po kanalizaciji.

8. Žive jegulje in kače (brez, da bi vanje ugriznil)

Tarrare, the Hungriest Man in History - A Historian Reacts

Eden najbolj znanih jedcev vseh časov je bil umetnik, vohun in po nekaterih pričanjih celo kabibal, Tatarre. Njegova družina ga je iz doma izgnala iz preprostega dejstva, da ga niso mogli več hraniti. Že pri 13 letih je lahko pojedel čez 100 kg hrane in še vedno je po tem izgledal lačen.

Poleg tega je jedel zamaške, kremplje, žepne ure in druge nenavadne stvari. Ene izmed teh so bile tudi žive jegulje in kače. Ugriznil ni niti enkat, vse je le pogoltnil.

7. Skoraj dva kilograma kravjih vimen, dobra dva kilograma surove govedine in dvanajst sveč iz loja

What Happened to the Man Who Ate Everything He Saw?

Tako kot Tattare se je v Evropi rodil moški, ki je prav tako imel nenasiten apetit. Njegovo ime je Charles Domery. Človek, ki je bil tako lačen, da je v vojsko odšel zgolj samo, da bi imel več možnosti za prehranjevanje. V enem letu nj bi pojedel 170 mačk in na dan prežvečil več kot dva kilograma trave, če druge hrane ni bilo na voljo.

V Veliki Britanji so ga zaprli. Zdravnike je zanimal njegov apetit in zato so naredili preizkus, kjer je Charles pojedel skoraj dva kilograma kravjih vimen in dobra dva kilograma surove govedine. To mu ni zadoščalo in za sladico je pohrustal še dvanajst sveč iz loja.

6. Štirideset lešnikov in en mandelj

The Vomit Inducing Tale of Hadji Ali

Čarovnik po imenu Hadji Ali je bil izjemno popularen broadwayski performer, ki je bil zmožen popiti sto kozarcev vode in jih v dolgem curku neprekinoma izliti iz ust. To pa ni bil najbolj bizaren talent tega egipčanskega čarodeja. Njegov najbolj popularen trik je bilo goltanje štiridesetih lešnikov in enega mandlja. Se sliši čudno? Čakaj ko izveš, da je potem neolupljene lešnike pljuval iz ust in kadarkoli je naključni gledalec zahteval, je na ukaz izločil mandelj.

5. Štiri tisoč žarnic

Studio 360: Todd Robbins, Star of "Play Dead," Eats a Light Bulb

Todd Ross je komik in čarovnik, ki nastopa že vse od osemdesetih let prejšnjega stoletja. V svoji dolgoletni karieri je pojedel več kot 4000 žarnic. Ni pojedel celih, znan je bil, da je med nastopom grizljal steklo, ki ga je dobil iz žarnic, in ga na koncu pojedel. Steklo je jedel kot pokovko.

4. Petindvajset tisoč žarnic

Cel kup žarnic v posodi

Branko Crnogorac pa je bil še bolj nor kot Todd Ross. Saj veš, kako pravijo, za vsako stvar, ki jo znaš, je nekje na svetu Azijec, ki jo zna še bolje. Obstaja pa tudi večji norec nekje na Balkanu.

Ta srbski kaskader je v svoji karieri ob 25 tisoč žarnicah pojedel še okoli 14 tisoč vilic, 2 tisoč žlic in okoli 2600 krožnikov.

Morda pa ni najbolj razumel fraze, da mora pojesti cel krožnik?

Kariero je zaključil pa 60 letih, ko se je skoraj zadušil s pedalom, ki ga je hitro požiral zaradi stave z njegovimi prijatelji. Stavili so, da Brane ne more pojesti celega kolesa (vklučno s pedali) prej kot v treh dneh. Ne samo, da Brane ni imel okusa za hrano, kot kaže tudi ni imel okusa za prijatelje.

3. Osemnajst koles

Mr Eats All-Even Metal - France

Michael Lolito, znan tudi kot »Mr. Eat-All« je bil francoski nastopač, ki je v svoji karieri pojedel televizije, lestence in nakupovalne vozičke.

Pri devetih letih so zdravniki ugotovili, da je sposoben pojesti dva kilograma kovine na dan (uh … to pa so zdravniki). Diagnosticiran je bil za boleznijo imenovano »pica«, psihološko željo po zauživanju neužitnih stvari, kot so kamni ali kovina. Ugotovili so tudi, da je njegov želodec zelo obložen in da je njegova želodčna kislina še posebej močna, kar omogoča uživanje težkih predmetov.

Vse to je pripepljalo do njegovega največjega uspeha, saj je pospravil kar 18 različnih koles. To je skoraj toliko, kot jih izgine v Ljubljani. Zagotovo si ga ljubljanski kradljivci koles ne želijo blizu.

2. Skrivnostno sporočilo

The Life and Death of Super Eater Tarrare -Documentary

Eden najbolj znanih kulinaričnih čudakov je zagotovo Tarrare. Svojo mladost je preživel v pariški pantonimi, a so ga potem poklicali v vojsko. Tarrare se je prijavil kot vojak, a ko je general Alexandre de Beauharnais od zdravnika barona Percyja izvedel, da lahko z lahkoto uživa neužitne stvari, ga je testiral za vohuna. Dal mu je leseno škatlo in mu rekel, da jo poje. Notri je bilo skrivno sporočilo in tako bi lahko komunicirali, ne da bi jih sovražniki pri tem dobili. Poskus je bil uspešen.

Tarrare ni bil uspešen kot vohun, saj ga je izdalo neznanje nemščine, njegova nenavadna potreba po prenažiranju in čuden vonj. Nekaj časa je preživel v zaporu, a so ga potem Prusi, ki so ga zajeli, obrnili nazaj proti Franciji. Sporočilo je obstalo, a je bilo testno sporočilo. Ni čudnega, da ga niso obdržali. Verjetno bi jim pojedel celoten zapor in še ne bi bil sit.

1. Letalo

The Man Who Literally Ate an Entire Airplane

Prišli smo do bizarnega prvega mesta v kategoriji najbolj čudaških požrešnežev. Na prvo mesto je poletel Michael Lotito, ki je pojedel celo letalo. Cessna 150, lahko letalo, ki tehta okoli 500 kg, je izginilo v dveh letih. Svoj želodec je vzdževal z mineralnim oljem in veliko vode. S svojim dosežkom se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov.

Michael je umrl leta 2007, vendar naravne smrti. Letalo torej ni bilo krivo, da je šel na drug svet.

Ne počnite tega doma

Seveda vemo, da ne boste, a rajši na glas povemo, kot pa da poslušamo, da se je zaradi članka nekdo odločil dobesedno pojesti cel hladilnik. Če ti je med branjem začel kruliti želodec, si raje poišči pomoč!

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.