5. Drama Festival

Festival bo potekal od 26. do 31. maja 2018 v SNG Drama Ljubljana


Drama ponovno na široko odpira vrata: konec maja bo potekal že 5. Drama Festival, ki ga tokrat posvečamo našemu velikanu igre Jerneju Šugmanu. V njegovo čast se bo na velikem odru, v Mali drami in na levem odru zvrstilo devet vrhunskih uprizoritev, od tega dve domači premieri, Deklica s strunami v režiji Marjana Nečaka in Ne pozabite na rože v režiji Ivane Djilas. Poleg predstav slovenskih narodnih gledališč iz Maribora in
Nove Gorice smo uvrstili v festivalski program še predstave madžarskega gledališča Újvidéki Színház/Novosadsko pozorište, Zagrebškega kazališta mladih, Kraljevskega pozorišta Zetski dom s Cetinja in koprodukcijo beograjskih Narodnega pozorišta in Bitef teatra. Tokratni festival, sestavljen iz uprizoritev Solzice, Grobnica za Borisa Davidoviča, Tit Andronik, Psica, Ojdip v Kolonu, Galeb in Nebeško kraljestvo, bodo dopolnili še predavanja na njegove izbrane teme, pogovori po predstavah in dva koncerta.

Pri nakupu vstopnic za predstave 5. Drama Festivala imate študenti kar 50 % popusta. Vstopnice lahko kupite pri blagajni Drame.

 

Vabimo vas, da kvalitetno preživite prosti čas v prijetni družbi gostov letošnjega festivala in uživate v njihovi ustvarjalnosti. Naj vas gledališka umetnost pospremi v tople poletne dni.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.