5 preprostih pivskih iger

0
Pivske igre
Pivske igre

Skorajda vsi smo se že igrali pivske igre. Kombinacija igre in alkohola nam pričarajo resnično zabavne trenutke ter zaznamujejo petkove večere. Marsikatero namizno igro so podjetja spremenila v pivsko igro in te se prodajajo na veliko (še posebej študentom). Tako preobrazbo je na primer doživel monopoli. A včasih pride želja po igri nepričakovano in zato smo tukaj zbrali pet preprostih pivskih iger, za katere ni treba imeti veliko potrebščin. Čeprav nismo ministerstvo za zdravstvo, pa vseeno svetujemo, da pijete odgovorno in varno.

Mutec

Potrebščine: navadna igralna kocka, alkohol.

Za to igro so potrebni vsaj štirje igralci. Igralci se posedejo okoli mize (ali po turško po tleh v krogu). Po vrstnem redu mečejo kocko. Vsako število pik na kocki ima določeno nalogo, ki jo morajo igralci opraviti.

1 pika: Popiješ celotno vsebino kozarca.

2 piki: Tvoj levi sosed pije požirek.

3 pike: Tvoj desni sosed pije požirek.

4 pike: Vsi pijejo požirek.

5 pik: Metalec dobi izziv, ki ga mora izpolniti. Če ga zavrne ali pa izziva ne opravi, mora izprazniti celotno vsebino kozarca.

6 pik: Igralec, ki je vrgel šest pik, postane »mutec«  in mora biti tiho, dokler nekdo drug ne vrže šest pik. Če prelomi tišino, mu ostali igralci namešajo/nalijejo pijačo, ki jo mora spiti na dušek.

Zmagovalcev pri tej igri ni.

Pijane karte

Potrebščine: Navadne igralne karte (lahko se uporabi dvojni set navadnih igralnih kart za daljšo igro), alkohol.

Igralci se usedejo za mizo (ali po turško v krogu). Na sredo se postavi kup dobro premešanih kart. Igralci po vrsti vlečejo karte in jih polagajo poleg kupa. Pred igro se vsaki karti določi pomen, nalogo ali izziv, katerega morajo izpolniti. Na primer: pred igro se določi, da ko je povlečena karta dame, morajo vsa dekleta v skupini piti. Ko se povleče karta kralja, pijejo vsi. Ko se kup karti izprazni, se igra ponovno začne in se vse naloge ali dolgotrajni izzivi izničijo.

Predlog: Nekatere karte naj bodo bremenilne. Na primer: sedmica pomeni, da ne smeš do konca igre na stranišče.

Zmagovalca pri tej igri ni.

Druženje ob pijači
Druženje ob pijači.

Klobuk

Potrebščine: pokrivalo (lahko tudi posoda), papir, pisalo, alkohol.

Vsak igralec dobi pet lističev in nanj napiše predloge oziroma pogoje, ki določajo, kdo mora piti. Na primer, igralec na listič napiše: Vsi, ki imajo rjave oči, pijejo. Igralci nato popisane lističe zmečejo v klobuk (pokrivalo ali pa posodo). V vrstnem redu vlečejo iz klobuka (pokrivala ali posode) lističe in prebirajo pogoje ter pijejo, če jih pogoj zajema. Pri tem se beleži kolikokrat posamezni igralec pije.

Zmagovalec igre je tisti, ki je največkrat pil.

Nikoli še nisem

Potrebščine: alkohol.

Igralci v vrstnem redu povejo eno dejanje, ki ga še niso storili. Na primer: Nikoli še nisem pel pod tušem. Kdor je to dejanje storil v preteklosti, pije.

Predlog: Dejanja naj bodo čimbolj pikantna, sramotna ali čudna.

Zmagovalcev pri tej igri ni.

Paranoja

Potrebščine: alkohol.

Igralci sedijo v krogu, a z nekaj distance. V vrstnem redu zašepetajo sosedu vprašanje, ki leti na nekoga izmed igralcev. Primer: Katera punca tu je najlepša? Sosed mora nato odkrito na ves glas povedati ime. Če imenovanega zanima, kaj je bilo vprašanje, mora piti. Imenovani ali katerikoli drugi igralec pa lahko poskusi ugotoviti, kaj je bilo vprašanje. Če jim uspe ugotoviti, igralec, ki je postavil vprašanje, in igralec, ki je odgovoril, pijeta. Če jim ne uspe ugotoviti, pijejo oni.

Predlog: Igro je najboljše igrati z igralci, ki se med sabo dobro poznajo.

Zmagovalca pri tej igri ni.

 

Upam, da bodo te igre popestrile marsikateri petek. In še enkrat naprošamo: pite odgovorno in varno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.