Balkanart festival

Konec septembra Društvo za promocijo vizualne kulture [dpvk] organizira prvi in edini Mednarodni Balkanart festival, ki združuje kulture vzhoda in zahoda ter zajema kolaž brezplačnega štiridnevnega dogajanja v središču Ljubljane.

V štirih dnevih bodo po ljubljanskih lokalih – vse od kavarn in galerij Minimal, Fraga, Lan, Makalonca, Boheme café, Metropol, Bi-Ko-Fe, pa do Pr’ semaforju, ŠKD Daktari in Reformator -razstavljena izbrana likovna in fotografska dela številnih avtorjev, vsak večer pa se bodo v Fragi, Mačku, Minimalu in Café galeriji ter na Poetu in Pločniku predstavili izbrani dj-ji in glasbene skupine iz Bolgarije, Hrvaške, Makedonije, Romunije, Grčije ter Srbije in Črne Gore.

V četrtek in petek, 29. in 30. septembra, bodo ob 18. uri v Trubarjevem antikvariatu filmske projekcije, ponovitev pa bo še v soboto ob 11. uri. V četrtek, 29. septembra, bo ob 18. uri v kavarni Grand hotela Union tudi okrogla miza s poznavalci Balkana – Aleksandro Balzamović, Alešem Čarom, Nikolaijem Jeffsom, Jurijem Krpanom in Svetlano Slapšak – na temo Estetika Balkana. Festival se bo z noro zabavo presenečenj ter s podelitvijo priznanj in nagrad zaklučil v soboto, 1. oktobra, v Klubu K4.

V sredo, 28. 9., med 15. in 17. uro, ter v soboto, 1. 10., med 17. in 19. uro, v [Terminal00]centru v parku Zvezda za radovedneže pripravljajo tudi druženje z mladimi balkanskimi umetniki. Prav na vse dogodke festivala, z izjemo zaključne zabave v Klubu K4 [500 sit], je vstop prost.
MoJcA OcvirK

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.