Delo mene išče 2013

Tudi letos se bo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani zgodil dogodek Delo mene išče 2013, in sicer 17. aprila. Dogodek pripravlja Karierni center Ekonomske fakultete v sodelovanju s študentskim društvom Management Group.

Karierni Center Ekonomske fakultete v Ljubljani (CERŠ) skupaj s študentskim društvom Management Group organizira že 10. Karierni sejem Delo mene išče 2013.

 

Namen dogodka je seznaniti študente z zaposlitvenimi možnostmi in načinom kadrovanja uveljavljenih slovenskih in mednarodnih podjetij in povečati zaposlitvene možnosti študentov in diplomantov. Poudarek je predvsem na pridobivanju znanj in veščin, ki jih na karierni poti, poleg formalno pridobljenih znanj v času študija, študenti še potrebujejo. 

Namen dogodka je tudi, študente seznaniti z institucijami, ki jim lahko na poti do zaposlitve pomagajo, z vidika zaposlovanja doma in v tujini. Pripravili so 18 predavanj na katerih bodo udeleženci izvedeli, kaj delodajalci pričakujejo od njih in kako se pripraviti na prvi stik z delodajalcem, kako pristopiti k iskanju zaposlitve v tujini ter katere so pomembne značilnosti trga dela doma in v tujini.

Dogodek se bo začel z DMI zajtrkom. Udeležba na dogodku je sicer brezplačna, vendar vljudno prosijo, da se na dogodek prijavite zaradi omejitve prostora na posamezni delavnici. Osrednji dogodek bo letos minil v znamenju ekstremov, saj so organizatorji pripravili dva zelo različna pogleda na težave, ki tarejo mlade ob prvem stiku s trgom dela. Na eni strani bodo lahko navzoči prisluhnili izčrpani in celoviti obravnavi tematike s strani najboljših debaterjev v Sloveniji, na drugi strani pa bo poglede delil stand up komik Jure Murko.

Na dogodku boste lahko obiskali Evropski kotiček,kjer boste spoznali storitve treh evropskih mrež: SOLVIT, EUROPASS in EURES. Pogovorili se boste lahko s svetovalko SOLVIT-a, kdaj vam lahko mreža SOLVIT pomaga pri učinkovitem reševanju čezmejnih pritožb v EU. Sabo lahko prinesete življenjepis in ga pregledate skupaj s predstavnico EUROPASSA. Skupaj s svetovalko EURES-a pa boste lahko pregledali prosta delovna mesta na EURES portalu ter se pogovorili o možnostih zaposlitve v Evropi. 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.