Odstranite nehvaležne dlačice

Woman shaving legs with a blue disposable plastic razor close up, unwanted hair removing.
Foto: Iuliia Mikhalitskaia iz iStock

Večina deklet se verjetno strinja z dejstvom, da so dlačice, ki neustavljivo rastejo na našem telesu, precejšnja nadloga. Predvsem za nežnejši spol, saj gladka, obrita koža spada k osnovni urejenosti ženske.

Vsaka si verjetno želi odstraniti dlačice karseda hitro in predvsem za čim dlje časa. Najlažji način v boju z dlačicami je britje, a na žalost tudi najbolj neučinkovit. Dlačice po tej metodi zelo hitro spet zrastejo nazaj. Epilator je že bolj učinkovit pri odstranjevanju dlačic, ampak puljenje dlačic po celem telesu vzame kar nekaj časa in nekatere bolj mehke predele je težko doseči. Tu je še odstranjevanje dlačic z voskom, ki je z vidika trajanja gladkosti odlična metoda, ampak tudi precej boleča. Poznamo tudi beljenje dlačic. S to metodo dlačic ne odstranimo, ampak jih le pobelimo, da so manj vidne. In na koncu še trajno odstranjevanje dlačic, ki je super z vseh pogledov, razen s finančnega pogleda, saj je metoda zelo draga. Za kateri način odstranjevanja dlačic se boste torej odločile?

Dejstvo je, da ima vsaka metoda svoje prednosti in slabosti. Znano pa je tudi, da so različni deli telesa različno občutljivi, zato vse metode niso primerne za vsak del telesa.

VAS TEŽIJO DLAČICE NA OBRAZU?

Absolutno prepovedana metoda odstranjevanja dlačic na obrazu je britje. Odpovejte se tudi depilacijski kremi, saj je koža na obrazu preobčutljiva. Za manjšo poraščenost uporabite kar pinceto, za večjo obliko poraščenosti pa uporabite vosek. Ker gre za manjšo površino, je pametno razmisliti tudi o trajnem odstranjevanju dlačic.


BIKINI PREDEL

Ta del je precej občutljiv, zato je s strani bolečine najbolje uporabiti kar britvico. Če nimate alergije na depilacijske kreme in vam ne povzročajo velikih rdečih pik, lahko uporabite tudi te. Za tiste, ki imate prag bolečine višji, pride v poštev profesionalna brazilska depilacija, ki vam nudi gladkost najdlje časa. Slaba stran depilacije je le možnost vraščanja dlačic.


DLAČICE V OBLIKI ČRTE POD POPKOM

Teh dlačic nikakor ne smete briti, saj bodo le še temnejše in močnejše. Najboljše bo, da jih pobelite s kremo za beljenje dlak. Če jih je zelo malo, jih lahko populite s pinceto. Ob večji poraščenosti pa razmislite o trajnem odstranjevanju dlak.

PORAŠČENE ROKE

Britje tudi pri odstranjevanju dlačic z rok definitivno ne pride v poštev. Najbolje je, da si tudi dlake na rokah le pobelite z belilno kremo. Dlačice postanejo čisto bele oz. prozorne in so tako veliko manj vidne. Za tiste, ki vam beljenje ni všeč, pride v poštev depiliranje z voskom. Najbolje je, da to prepustite profesionalcem v kakšnem salonu s takimi ponudbami.

PAZDUHE

Odstranjevanje dlačic na tem področju je neprijetno, saj je koža pod pazduhami zelo mehka in občutljiva. Depilacijske kreme ne pridejo v poštev, saj ponavadi pustijo pekoč občutek in rdečkaste pike. Učinkovit, a boleč način odstranjevanja dlačic, je odstranjevanje z voskom, vendar je primerno le za tiste, ki nimate preobčutljive kože. V nasprotnem primeru se vam koža pod pazduho lahko vname, občutek pa je boleč in neprijeten. Še vedno je največkrat uporabljena metoda za gladkost pazduh britje.


GLADKE NOGE

Britje nog ni učinkovito, saj dlake hitro zrastejo nazaj. Če imate možnost, je najbolje obiskati salon, kjer vam enkrat mesečno z voskom odstranijo vse dlake na nogah. Sčasoma se dlačice seveda razredčijo in je odstratnjevanje hitro in neboleče. Dobra metoda je tudi odstranjevanje dlak z epilatorjem, ki si ga lahko privoščite kar v domačem udobju. Gre sicer za bolečo metodo na začetku, kasneje pa postaja vse manj boleče. Priporočljivo je, da se redno poslužujete tudi pilinga za noge, saj s tem preprečite vraščanje dlak.

Tjaša Ruparčič

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.