10 zanimivosti o filmih Hitri in drzni

1. Šesta najdobičkonosnejša filmska franšiza vseh časov

Hitri in drzni so v vseh delih pobrali kar 5 milijard dolarjev. Vedeti moramo, da nadaljevanja še kar prihajajo. Pred njimi so filmi, kot so Harry Potter, Vojna Zvezd, Marvelovi filmi in Gospodar prstanov.

2. Ken Li

Leta 1998 je Ken Li napisal članek v reviji Vibe z naslovom Racer X, ki je v Queensu v New Yorku kronal nezakonite dirkače. Članku so nasprotovali filmski producenti in postal je navdih za franšizo The Fast and Furious.

Ken Li
Ken Li (na fotografiji levo)

3. Najprej Redline

Najprej so filme hoteli poimenovati Redline, kar se nanaša na največjo hitrost, do katere lahko avtomobil pospeši. Vendar to ime ni bilo ravno privlačno, zato so hoteli dati ime The Fast and the Furious. Ime je bilo že v lasti filmskega režiserja Cormana, ki je leta 1955 ustvaril film s tem naslovom. V zameno za nekaj arhivskih posnetkov so naredili kupčijo in tako film poimenovali z naslovom, kakršnega poznamo danes.

4. Zakaj je bil drugi del brez Vin Diesela?

2 Fast 2 Furious je bil brez Vin Diesela. Ustvarjalci so ga prepričali, da se vrne v filmu Tokyo Drift. Rekel jim je, da se vrne le pod pogojem, da mu dovolijo snemanje filmov Riddick.

5. Režiser je bil na ilegalnih dirkah

Režiser Rob Cohen je ob pripravi na prvi film obiskal resnične ilegalne ulične dirke, da bi na platno prenesel avtentičnost. Vključil je tudi več kot 200 dirkalnih avtomobilov, ki so jih dejanski ulični dirkači vozili, da so zapolnili dirkaške sekvence.

Ulična dirka (fotografija iz filma)
Ulična dirka iz prvega filma

6. Dve igralki sta bili najprej brez vozniškega dovoljenja

Michelle Rodriguez in Jordana Brewster sta opravili avdicijo za film brez vozniškega dovoljenja. Tako sta morali pred začetkom snemanja filmov opraviti vozniški izpit.

7. Paul Walker je bil navdušen nad avtomobili

Avtomobil Nisan Skyline GT-R, ki je bil prikazan v filmu 2 Fast 2 Furious, je bil Walkerjev lastni avtomobil.

Nisan Skyline GT-R
Walkerjev Nisan Skyline GT-R

8. Drift dirke v filmu Tokyo Drift so bile prave

Dirke so izvajali kaskaderski dirkači. Tehnika, pri kateri voznik prehiteva voznike, zaradi česar je avtomobil drsel po pločniku in hkrati obdržal nadzor, je izjemno tvegana.

Začetek drift dirke (fotografija iz filma)
Fotografija iz filma Tokyo Drift

9. V filmu Tokyo Drift se je pojavil tudi dejanski kralj drifta

Japonska legenda uličnih dirk Keiichi Tsuchiya je nastopil kot ribič v modrem suknjiču, ki se norčuje iz drugega lika, ki se uči driftanja. Tsuchiya izvaja tudi številne kaskaderske sekvence.

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006) - Han teaches Sean how to drift scene

10. Produkcijska ekipa je bila tudi skrivnostna

Ekipa je skrivala podrobnosti igralki Michelle Rodriguez, ki je v filmih igrala Letty. Tako igralka ni vedela, da njen lik v četrtem delu preživi. To je izvedela šele po zaključni špici filma Fast Five.

VIR40 Facts About The Fast And The Furious
Prejšnji članekNova serija za oboževalce Downton Abbey
Naslednji članekNaslednji mesec bo težak in poln izzivov!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.