Nova serija za oboževalce Downton Abbey

Dobra novica za vse oboževalce najbolj znane televizijske plemiške družine – ustvarjalec Downton Abbey se vrača z novo televizijsko serijo Belgravia. Ponovno gre za zgodovinsko dramo, sledili pa bomo različnim likom.

Zgodba se odvija kar stoletje pred dogodki v Downton Abbey. Smo leta 1815, ko se v Belgiji zbere smetana britanske družbe. Eden največjih plesov sezone se spremeni v pravo tragedijo. Gre namreč za večer pred bitko pri Waterlooju.

Zgodba se zapleta.

Veliko mladih mož se bo tako naslednji dan znašlo na bojišču. Mladi Sophie bo ta noč spremenila življenje. Toda resnične posledice te noči se bodo razkrile šele 25 let kasneje. V ospredju je nasprotje med starimi aristokratskimi družinami in novimi industrialnimi bogataši.

Tako kot smo bili navajeni že v Downton Abbey, bomo spremljali različne družbene razrede. Tokrat razlika ne bo tako očitna kot zgoraj in spodaj, pač pa bodo v ospredju stari bogataši, ki so denar podedovali, in novi, ki so ga morali zaslužiti.

Tako sem navdušena.

Veliko bo skrivnosti, napetosti in nepričakovanih obratov. Precej verjetno bo tudi čustveno, saj je Julian Fellowes znan po tem, da se (včasih kar preveč) igra s čustvi igralcev. Ker je koncept dokaj podoben, lahko skoraj že napovemo, da bo šlo za slabšo (vendar vseeno vredno ogleda) različico.

Ponovno bomo lahko uživali v prelepih kostumih in kinematografiji. Prav poseben užitek bo seveda biti priča življenjem plemstva. Upamo pa seveda, da nas bo serija tako posrkala vase, kot nas je Downton Abbey.

BELGRAVIA Official Trailer (2019) Ella Purnell, Alice Eve Series HD

Urednica revije Študent

Prejšnji članekCosplay: intervju z Naru Lavy
Naslednji članek10 zanimivosti o filmih Hitri in drzni

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.