5 grozljivk, ki bodo noč čarovnic naredile res grozljivo

Noč čarovnic ali Halloween je pri nas dan, ko izrezujemo buče ali se našemimo za kakšno zabavo. Hoje od hiše do hiše pri nas ni, saj je ta običaj rezerviran za pust. Imamo pa na ta dan cel kup različnih maratonov grozljivk, ki so v tem času zelo popularne. Katere so tiste najbolj primerne za noč čarovnic? Zate smo izbrali 5 najbolj primernih grozljivk, ki si jih lahko ogledaš na najbolj strašljiv dan v letu.

Trick ‘r Treat (Posladki zla)

Manj znan film iz leta 2007, ki je zaradi manjše popularnosti žanra v tistih časih pristal na DVD policah, je od takrat postal klasika tega dneva. Film poteka na noč čarovnic, gledalec pa spremlja pet različnih zgodb, ki potekajo v istem mestu na isto noč. Najbolj izstopa glavni lik, ki ga videvamo skozi vse zgodbe, figura otročje postave z masko, ki ji je ime Sam. Njegova edina želja je, da spoštuje običaje noči čarovnic. Blagor tistemu, ki jih ne.

Trick 'r Treat (2007) Trailer #2 | Movieclips Classic Trailers

Scream (Krik)

Slasher film, ki je v devetdesetih prebudil žanr. Zgodba se odvija v mestu Woodsboro, v katerem se nekdo odloči, da svojo ljubezen do grozljivk popelje korak predaleč in začne ustvarjati svojo grozljivko. Mojstrovina Wesa Cravena je gotovo film primeren za tiste, ki so željni dobrega slasherja, mešanega z detektivko Agathe Christie, saj je identiteta morilca do konca filma uganka.

Official Trailer: Scream (1996)

Halloween (Noč čarovnic)

Film Johna Carpenterja je idealen za noč čarovnic. Klasika, ki je v ZDA lansirala cel žanr, in film, ki mu je sledilo cel kup nadaljevanj ter posnemovalcev, med najbolj znanimi seveda tudi franšiza Petek 13. Dogajanje filma poteka na noč čarovnic, gledalec pa spremlja Laurie Strode in njene prijatelje, ki eden za drugim pridejo pod nož podobe z belo masko. Podoba je seveda zloglasni Michael Myers.

"Halloween" 1978 Original Movie Trailer (HD)

The Ring (Krog)

Žanr grozljivk je poln podzvrsti in zato je lahko izbira toliko večja. Eden izmed največjih in uspešnejših klišejev grozljivk so gotovo strašljivi otroci. Zato je odlična izbira tudi ameriška predelava japonskega filma. Zgodba je preprosta, vse, kar je treba vedeti, je, da obstaja zakleta videokaseta, ki gledalca v sedmih dneh obsodi na obisk deklice Samare. Edini problem je, da njenega obiska ne preživi nihče.

The Ring - Trailer (2002)

The Conjuring (Priklicano zlo)

Ker seveda ne gre brez filma, kjer je nekdo obseden ali v hiši straši, je zadnja izbira akcija dva v enem, saj v filmu Jamesa Wana spremljamo »raziskovalca paranormalnega« Eda in Lorraine Warren, katerih naloga je pomagati družini Perron. Njihova težava je za grozljivke značilna. Hiša, v katero so se vselili, je zakleta.

The Conjuring - Official Main Trailer [HD]

Prejšnji članekPametna ura Huawei Watch GT 3 navdušuje v zasnovi in estetiki
Naslednji članekMladinske izmenjave in treningi okoljskih tematik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.