5 najbolj čudnih resničnostnih šovov

Najbolj čudni resničnostni šovi
Najbolj čudni resničnostni šovi Foto: simpson33 iz iStock

Količina človeške neumnosti je neopisljivo obsežna. Ena od večjih neumnosti, ki hkrati vodi tudi v ure smeha in izgubljanja možganskih celic, so tudi resničnostni šovi. Določeni šovi pa so še celo bolj čudni, kot bi si mislili.

5. Resničnostni šov Joe Millionaire, tekmovanje za milijonarja, ki to ni

Resničnostni šov Joe Millionaire
Resničnostni šov Joe Millionaire Foto: on imdb

Prvotna serija Joe Millionaire iz leta 2003 je bila popolna polomija in to z dobrim razlogom. V oddaji je tekmovalo več žensk, ki so tekmovale za roko milijonarja. Trik pa je bil v tem, da sploh ni bil milijonar, samo pretvarjal se je. Ženske, ki so tekmovale, tega niso vedele in so bile besne, ko so izvedele.

Ker je bila ta oddaja tako očitna zmešnjava, je bilo pravo presenečenje, da se je vrnila. Ponovni zagon, leta 2022, se je zgodil s podnaslovom V bogastvu in bedi. Presenetljivo se je šov izkazal za precej priljubljenega. Spremenili so ga tako, da sta v oddaji dva moška, le eden od njiju pa je milijonar. Tekmovalci se tega zavedajo in morajo uganiti, kateri od njiju je milijonar, kar ustvari veliko bolj prepričljivo (in manj gnusno) igro.

4. Najslabši voznik, ker ime pove vse za ta resničnostni šov

Worst Driver Ever je resničnostni šov
Worst Driver Ever je resničnostni šov Foto: on isveni

Ta resničnostna serija je pravzaprav zelo priljubljena in je ustvarila več regionalnih različic, a izvirnik je iz Velike Britanije. Grozni vozniki, ki so jih izbrali gledalci, so bili prisiljeni tekmovati v izzivih, da bi si »prislužili nazaj svoje vozniško dovoljenje«. Udeleženec, ki bi se odrezal najslabše, je bil razglašen kot najslabši voznik.

Resničnostna televizija pogosto slavi profesionalce, zato je »najslabša« oddaja nenavadna, a ni neobičajna. Oddaja je resnično bizarna zaradi pomanjkanja vsaj navidezne varnosti in čudnih mednarodnih različic. V nizozemski izdaji oddaje je tekmovalec z avtom udaril v snemalca in voditelja. V kanadski različici pa je največ škode utrpela električna napeljava, ki je bila v nevarnih manevrih hudo poškodovana.

3. Whisker Wars, bitka brkov in brade

Whisker Wars je nenavaden resničnostni šov
Whisker Wars je nenavaden resničnostni šov Foto: on imdb

Tehnično je ta oddaja še vedno na sporedu, toda tretja sezona je že leta v pripravi in je malo verjetno, da bo prišla na dan. Whisker Wars je resničnostna oddaja o svetu tekmovalnega gojenja brade in brkov. Osemdeset tekmovalcev iz Združenih držav Amerike tekmuje na regionalnih prvenstvih v upanju, da bodo šli na svetovno prvenstvo.

To je bizaren koncept oddaje, ki je hkrati tudi bizarno domoljuben. Ideja v ozadju oddaje je zelo naklonjena Američanom, ki na koncu uspešno strmoglavijo norveške prvake. Oddaja je zelo resna glede brad, kar ji daje nenavaden čar. Večinoma pa je predstava približno tako zabavna kot opazovanje, kako raste brada.

2. 90 dni do poroke ali 90 days fiance

90 days fiance
90 days fiance je resničnostni šov +, ki ga je opazoval ves svet Foto: on imdb

To je še ena oddaja, ki je zelo priljubljena, vendar je res nenavadna. 90 Day Fiancé je ameriški resničnostni šov o procesu naturalizacije. Pari, kjer en član ni državljan ZDA, so izbrani za šov in dobijo vizumsko kartico K-1. Preden poteče, morata načrtovati in izvesti svojo poroko, da tisti, ki ni državljan ZDA ne bi bil deportiran.

Zelo nenavadno je deliti vizume, nekaj, za kar ogromno ljudi celo tvega svoja življenja, kot predpostavko za resničnostni šov. Poleg tega je bila oddaja obtožena, da v bistvu ustvarja »neveste po naročilu«, čeprav so uradno vsi pari v zgodovini oddaje tudi resnično v zvezi. Kot rečeno, ima 90 Day Fiancé ogromno zgodb in celo nekaj tujih različic, tako da je vsekakor resničnostni hit.

1. Sexy beasts (2014-2021)

Sexy Beast
Eden od tekmovalcev Sexy Beast Foto: on IMDb

Resničnostnim šovom, kjer se ljudje parčkajo, lahko pogosto očitamo, da so površni, saj je zunanji videz morda daleč najpomembnejši. Za boj proti temu obstajajo različne oddaje za zmenke, ki zakrivajo igralce z namenom, da bi videz izključili iz igre. Toda daleč najbolj nenavaden v tem žanru oddaj je Sexy Beasts.

Vsi zmenkarji v tej britanski oddaji nosijo različne kostume živali in pošasti. Te popolnoma zakrijejo obraz in omogočajo, da njihova osebnost zasije. Ker si je večina tekmovalcev kostume izdelala sama, so imeli posledično tudi zelo zanimive osebnosti. To je pripomoglo k temu, da je oddaja precej dobro uspela, čeprav so vsi izgledali zelo čudno.

VIRScreenrant
Prejšnji članekNe podarjajte praholovcev, TO je čudovita izbira za darilo!
Naslednji članekJezus je bil rojen 25. decembra, ali pač?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.