5 super dokumentarnih filmov o slavnih osebah

Celebrity being photographed by paparazzi photographers at event
Foto: Caiaimage/Tom Merton iz iStock

Dokumentarni filmi o slavnih osebah so vedno pritegnili pozornost gledalcev. Od zgodovinskih ikon do sodobnih zvezd, ti filmi nam omogočajo, da se poglobimo v življenje in kariero nekaterih najbolj zanimivih ljudi v zgodovini. Predstavljamo ti nekaj najboljših dokumentarnih filmov o slavnih osebah.

5Amy (2015)

Režiser Asif Kapadia raziskuje življenje pevke Amy Winehouse, ki je v kratkem času dosegla neverjetno uspešno kariero, a se je soočala tudi z odvisnostjo od drog in alkohola, ki je na koncu pripeljala do njene prezgodnje smrti. Film vključuje arhivske posnetke in intervjuje s prijatelji, družino in sodelavci, ki razkrivajo intimne podrobnosti o njenem življenju.

Amy Official Teaser Trailer 1 (2015) - Amy Winehouse Documentary HD

4Marley (2012)

Režiser Kevin Macdonald se osredotoča na življenje in glasbo ikone reggae glasbe, Boba Marleyja. Film vključuje redke arhivske posnetke in intervjuje z Marleyjevimi družinskimi člani in sodelavci, ki razkrivajo njegovo življenje, kariero in vpliv na glasbeno sceno.

3Kurt Cobain: Montage of Heck (2015)

Režiser Brett Morgen raziskuje življenje glasbenika in pevca skupine Nirvana, Kurta Cobaina. Film vključuje redke arhivske posnetke, domače posnetke in intervjuje z družinskimi člani in sodelavci, ki razkrivajo njegovo življenje in umetniški proces.

Cobain: Montage of Heck | Official Movie Trailer

2Steve Jobs: The Man in the Machine (2015)

Režiser Alex Gibney raziskuje življenje in kariero ustanovitelja podjetja Apple, Steva Jobsa. Film raziskuje njegovo vizijo, inovacije in kontroverze, ki so ga spremljale skozi vso kariero.

Steve Jobs: The Man in the Machine Official Trailer 1 (2015) - Documentary HD

1What Happened, Miss Simone? (2015)

Režiserka Liz Garbus raziskuje življenje in kariero pevke in aktivistke Nine Simone. Film vključuje arhivske posnetke in intervjuje s sodelavci in prijatelji, ki razkrivajo njeno umetniško zapuščino in vpliv na družbo.

Nina Simone - What Happened, Miss Simone? - Trailer

Prejšnji članek5 rastlin, ki bi morale krasiti vsako študentsko sobo
Naslednji članekTeorija izumrtja dinozavrov se je spet korenito spremenila

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.