9. Tarantinov film

Legendarni filmski režiser Quentin Tarantino, ki je znan po režiji filmov Šund, Ubila bom Billa, Jackie Brown, Django Unchained, bo 15. avgusta Sloveniji predstavil svoj deveti film Bilo je nekoč v Hollywoodu (Once Upon A Time In Hollywood).

Kakor v svojih prejšnjih filmih tudi v tem ne bo manjkala odlična igralska zasedba.  Glavnemu igralcu Leonardu DiCapriu se bodo pridružili Brad Pitt, ki ga bomo lahko prvič gledali v Tarantinovem filmu, avstralska igralka Margot Robbie, znana po vlogi Naomi iz filma Volk iz Wall Streeta, Al Pacino in še veliko drugih Hollywoodskih zvezd.

Zgodba filma je postavljena v Los Angeles leta 1969 in v njej se glavna junaka Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) in nekdanja zvezda kavbojske TV-serije Cliff Booth (Brad Pitt) borita za uspeh v svetovni prestolnici filmske industrije, ki jima postala tuja.

Bilo je nekoč v Hollywoodu je poklon zadnjim trenutkom Hollywoodske zlate dobe in je tudi režiserjevo najbolj osebno delo doslej, kar je tudi zapisal na Twitterju: »S tem filmom sem se bolj kot s katerim koli drugim približal Šundu. /…/ To je po vsej verjetnosti moje najbolj osebno delo. Zame so to nekakšni spomini. Alfonso [Cuarón] je imel Romo in Ciudad de México leta 1970. Jaz sem imel Los Angeles in leto 1969. To sem jaz. To je leto, ki me je izoblikovalo. Takrat sem bil star šest let. To je moj svet. In film je moje ljubezensko pismo Los Angelesu.«

Film je svetovno premiero dočakal na filmskem festivalu v Cannesu, kmalu po tem pa tudi v Ameriki, kjer  se je pokazalo navdušenje nad zgodbo in igralsko zasedbo, ki se odraža v oceni filma na spletnem portalu IMDb, kjer je njegova trenutna ocena 9,6 in s tem presega do sedaj najbolje ocenjen film – Kaznilnica odrešitve.

 

Prejšnji članekPotrjeno je! Ženske…
Naslednji članekKako izgleda Erasmus izmenjava v Litvi?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.