Aladin (Aladdin)

Disney je v zadnjih letih posnel že kar nekaj celovečernih adaptacij svojih priljubljenih risanih filmov, najnovejši pa se trenutno predvaja v naših kinematografih. V tej filmski priredbi Aladina igra Will Smith, ki se odlično znajde v vlogi duha iz čudežne svetilke. Poleg njega v filmu igrata še Mena Massoud (Aladin) in Naomi Scott (princesa Jasmina).

Film sledi klasični zgodbi risanke, vključen pa je zelo dobrodošel feministični vidik, saj želi princesa Jasmina zavladati sama. Dodana je tudi nova pesem. Reven Aladin se vanjo zaljubi, ko se ta pod krinko sprehaja po mestu, in, da bi jo osvojil, sklene pogodbo z duhom iz svetilke. Pri tem se mora soočiti z zlobnim čarovnikom, ki želi prevzeti prestol.

Princesa Jasmina.
Princesa Jasmina (Naomi Scott) že takoj na začetku filma spozna svojega princa na belem konju.

Veliko detajlov je bilo posvečenih kostumografiji, predvsem princesa Jasmina ima zelo dovršene obleke. Zlobni čarovnik je izpadel skorajda humorno, saj je njegova slovita čarobna palica prav boleče očitno umetna in zgolj filmski rekvizit. Dobrodošli pa so bili novi liki, med njimi princesina spletična, ki so poskrbeli za komični vložek in bolj dodelano ozadje.

Če ste oboževalci Disneya in Aladina, vam bo film verjetno všeč. Primeren je tako za otroke kot za odrasle, ni pa nek filmski presežek. Morda bo naslednja filmska uprizoritev za Disney bolj uspešna (Levji kralj prihaja v naše kinematografe že ta mesec).

Katja Stojić

Urednica revije Študent

Prejšnji članekSlovenski rokometaši v boju za evropsko prvenstvo
Naslednji članekHonor View 20: telefon z noro baterijo
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.